sodium iodide I 131 (oralt) beskrivelse og merkenavn

Natriumjodid jeg 131 brukes til å behandle hypertyreose (en overaktiv skjoldbruskkjertel) og visse typer skjoldbruskkjertelkreft. Denne medisinen er tatt opp hovedsakelig av skjoldbruskkjertelen. Ved behandling av overaktiv skjoldbruskkjertel, for stråling fra de radioaktive jod skader skjoldbruskkjertelen bringe dens aktivitet ned tilbake til det normale. Større doser av radiojodid er vanligvis brukes etter skjoldbruskkjertelkreft kirurgi for å ødelegge eventuelle gjenværende sykt tyroideavev eller å ødelegge skjoldbrusk kreft som har spredt seg til andre vev.

Når svært små doser er gitt, et mål av radioaktiviteten tatt opp av kjertelen hjelper legen avgjøre om skjoldbruskkjertelen fungerer som den skal, eller for å finne svulster forårsaket av visse typer skjoldbrusk kreft.

Denne medisinen skal gis bare av eller under direkte tilsyn av en lege med spesialisert trening i nukleærmedisin eller stråling.

Dette produktet er tilgjengelig i følgende dosering former

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av natriumjodid I 131 kapsler eller løsning i den pediatriske populasjonen. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Capsule, Kit; Solution

Passende studier utført hittil ikke har vist geriatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av natriumjodid I 131 kapsler eller løsning hos eldre. Men eldre pasienter er mer sannsynlig å ha aldersrelatert nyre eller hjerteproblemer, som kan kreve forsiktighet og en justering av dosen for pasienter som får natriumjodid I 131 kapsler eller løsning.

allergi

Studier hos kvinner amming har vist skadelige spedbarn effekter. Et alternativ til denne medisinen bør foreskrives eller du bør slutte å amme mens du bruker denne medisinen.

Pediatric

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Fortell din lege hvis du tar noen andre reseptbelagte eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisin.

geriatrisk

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne medisin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Svangerskap

amming

Drug Interactions

Før du mottar denne medisinen, sørg for at du forstår alle risikoer og fordeler. Det er viktig for deg å jobbe tett med legen din under behandlingen.

En sykepleier eller annet utdannet helsepersonell vil gi deg denne medisinen på et sykehus eller klinikk. Det gis gjennom munnen.

andre interaksjoner

Legen din kan ha spesielle instrukser for deg å bli klar for behandlingen. Hvis du ikke har mottatt slike instrukser eller du ikke forstår dem, sjekk med legen din på forhånd.

Andre medisinske problemer

Legen din vil sjekke utviklingen din nøye mens du mottar dette legemidlet. Dette vil tillate legen din for å se om medisinen fungerer og for å avgjøre om du bør fortsette å motta den. Blod og urin tester kan være nødvendig å se etter uønskede effekter.

Ved hjelp av denne medisinen mens du er gravid kan skade det ufødte barnet. Hvis du er en kvinne som kan føde barn, kan legen gi deg en graviditetstest før du begynner å motta denne medisinen for å sørge for at du ikke er gravid. Du må bruke to former for prevensjon samtidig i minst 6 måneder etter bruk av dette legemidlet. Bruk p-piller sammen med en annen form for prevensjon, for eksempel kondom, pessar eller prevensjons skum eller gelé. Hvis du tror du har blitt gravid mens du bruker medisinen, legen din med en gang.

Hvis du mottar natriumjodid jeg 131 for en overaktiv skjoldbruskkjertel eller kreft i skjoldbruskkjertelen, kan legen din fortelle deg å følge noen eller alle av disse retningslinjene for 48 til 96 timer etter å ha fått medisinen, for å redusere sjansen for forurensende andre personer

Hvis du ble behandlet med natriumjodid jeg 131 for en overaktiv skjoldbruskkjertel, kan legen ønsker å kontrollere nivået av hormonet tyroksin i blodet hver 2 til 3 måneder i løpet av det første året, og en gang i året. Dette er for å sørge for at skjoldbruskkjertelen ikke har blitt underactive.

Denne medisinen kan forårsake allergiske reaksjoner. Sjekk med legen din med en gang hvis du har utslett, elveblest, kløe, rask hjerterytme, kortpustethet, eller hevelse i øyne, ansikt, lepper etter å ha fått medisinen.

Denne medisinen kan øke risikoen for kreft eller skjoldbrusk problemer. Snakk med legen din om disse risikoene. Du må kanskje ta andre medisiner med denne medisinen for å hindre skjoldbrusk problemer.

Du vil bli utsatt for strålefare mens du bruker denne medisinen. Snakk med legen din om denne risikoen og forholdsreglene som du kanskje trenger å ta.

Denne medisinen kan forårsake midlertidig infertilitet hos både menn og kvinner. Diskuter dette med legen din hvis du planlegger å få barn.

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer resept eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte eller vitamintilskudd.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med din lege eller sykepleier umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.