smertefri måter å legge til soya i kostholdet ditt

Livredd for tofu? Sour på soyamelk? Ingen bekymringer. Hvis du ser nøye på produkter i supermarkedet, vil du bli overrasket over den nye steder soya har dukket opp … fra suppe til nøtter, bokstavelig talt.

Hvor finner du den: I peanøttsmør gangen av supermarked; Hva er det i den? Mostly ristede soyabønner, med noen soyaolje og soyaproteinisolat. Den inneholder 7 gram soyaprotein per 2 ss; Ernæring analyse: 2 ss servering = 170 kalorier, 7 g protein, 10 g karbohydrat (3 g sukker), 11 g fett (1,5 g mettet fett), 0 mg kolesterol, 2 g fiber, 140 mg natrium. Også: 6% Daglig Verdi for kalsium; Hvordan smaker det? Bedre enn jeg trodde det ville. Hvis du venter peanøttsmør, vil du bli skuffet. Men det har sin egen smak. Jeg prøvde det på hel-hvete toast, hvete kjeks, og stangselleri, og de alle smakte godt!

Flere og flere mennesker er motivert for å supplere kostholdet med soya som bevis om de helsemessige fordelene av soyaprotein fortsetter å montere. Bare i de siste månedene, har studier antydet fordeler som spenner fra å beskytte de lumbale spines av kvinner i alderen 49-65, for å redusere kolon kreft og hjertesykdommer.

En Tufts University studie viste at soya protein kan senke “dårlig” (LDL) kolesterol nivåer og øke LDL partikkelstørrelse – som begge er knyttet til å redusere risikoen for hjertesykdom. En annen studie fant at når middelaldrende menn med høy risiko for hjertesykdom spiste minst 20 gram soyaprotein og 80 mg isoflavoner (den store phytochemical i soya) daglig i fem uker, endte de opp med lavere blodtrykk og lavere total kolesterol, blant andre fordeler.

I interesse av å finne nye måter å legge til soya i kostholdet ditt, prøvde jeg noen av disse nye soyaprodukter, så jeg kunne rapportere hvilke som er verdt å kjøpe. Jeg skal fortelle deg at selv om jeg har en tendens til å like tofu, jeg er ikke hva du vil kalle super-entusiastisk om soya! Holde det i tankene, her er mine ærlige meninger.

sunne, deilige oppskrifter, fra og spise godt magasin.

Kylling, sjokolade, salater, desserter, Soup