slutte å røyke og unngå røyk under svangerskapet – emneoversikt

Når du er gravid, kan alt du putter i kroppen din påvirke barnet. Hvis du røyker, er barnet utsatt for kjemikalier som nikotin og karbonmonoksid.

Hvis du slutte å røyke før du blir gravid (eller i løpet av de første 3 månedene av svangerskapet), risikoen for å ha en baby med lav fødselsvekt er den samme som for en kvinne som ikke røyker. Kvinner som slutter senere i svangerskapet likevel redusere risikoen for problemer for sine babyer.

Det er også viktig å ikke gå tilbake til røyking etter at barnet er født og å spørre andre om ikke å røyke i ditt hjem. Dette vil redusere barnets risiko for å ha pusteproblemer.

Mange programmer er tilgjengelig for å hjelpe gravide kvinner slutte å røyke. Spør legen din eller nurse- jordmor for informasjon om røykeslutt.

En lav fødselsvekt babyen; Fødselsskader; Abort og dødfødsel; Preterm arbeidskraft; Placenta Abruptio og placenta previa; Døden tidlig i livet (dobbelt så stor risiko for babyer født til nonsmoking mødre), hovedsakelig på grunn av krybbedød (SIDS).

Røyking under svangerskapet kan øke risikoen for

Hvis din baby eller barn blir eksponert for røyk etter fødselen, vil han eller hun være mer utsatt for sykdom og pusteproblemer.

Hvis du ikke er gravid ennå, velger du en dato for røykeslutt som fungerer for deg. Hvis du er gravid, slutte å røyke med en gang. Hvis du ikke kan stoppe ennå, prøve å kutte ned så mye du kan. Snakk med legen din om et program som kan hjelpe deg å slutte å røyke; Bli kvitt dine sigaretter, askebegre og lightere. Rengjør huset og klær for å bli kvitt røyklukt; Hvis du bor sammen med noen som røyker, diskutere slutte sammen. Hvis dette ikke er et alternativ, snakke med personen (e) om ikke å røyke rundt deg. Når du kan, unngå steder der andre er røyking.