skarlagensfeber sykdom

Skarlagensfeber er en bakteriell sykdom som utvikler seg i noen mennesker som har strep hals. Også kjent som scarlatina, skarlagensfeber har en lys rødt utslett som dekker det meste av kroppen. Skarlagensfeber er nesten alltid ledsaget av en sår hals og høy feber.

Skarlagensfeber er mest vanlig hos barn 5 til 15 år. Selv om skarlagensfeber ble betraktet som en alvorlig barne sykdom, har antibiotika behandlinger gjort det mindre truende. Likevel, hvis venstre ubehandlet, kan skarlagensfeber resultere i mer-alvorlige forhold som påvirker hjerte, nyrer og andre deler av kroppen.

symptomer

Den røde utslett av skarlagensfeber begynner vanligvis i ansiktet eller halsen, senere spredte seg til brystet, bagasjerommet, armer og ben.

Rødt utslett. Utslettet ser ut som en solbrenthet og føles som sandpapir. Det begynner vanligvis i ansiktet eller halsen og sprer seg til stammen, armer og ben. Hvis trykket er brukt til rødlig hud, vil det slå blek .; Røde linjer. De hudfolder rundt lyske, armhuler, albuer, knær og nakke blir vanligvis en dypere rød enn den omkringliggende utslett .; Blussende ansikt. Ansiktet kan vises spyles med en blek ring rundt munnen .; Strawberry tungen. Tungen vanligvis ser rødt og humpete, og det er ofte dekket med et hvitt belegg tidlig i sykdomsforløpet.

Tegn og symptomer som gir skarlagensfeber sitt navn inkluderer

Utslettet og rødhet i ansiktet og tunge varer vanligvis ca en uke. Etter disse tegn og symptomer har sunket, huden påvirkes av utslett skreller ofte. Andre tegn og symptomer assosiert med skarlagensfeber inkluderer

Snakk med legen din dersom barnet ditt har en sår hals med

Fever av 101 F (38,3 C) eller høyere, ofte med frysninger; Veldig sår og rød hals, noen ganger med hvit eller gulaktig flekker; Vanskeligheter med å svelge; Hovne kjertler i nakken (lymfeknuter) som er øm å ta på, Kvalme eller oppkast; Hodepine

Skarlagensfeber er forårsaket av samme type bakterier som forårsaker strep hals. I skarlagensfeber, bakterier slipper en gift som produserer utslett og rød tunge.

En feber over 102 F (38,9 C) eller høyere; Hovne eller ømme kjertler i nakken; Et rødt utslett

Fører til

Infeksjonen sprer seg fra person til person via dråper utvist når en smittet person hoster eller nyser. Inkubasjonstiden – tiden mellom eksponering og sykdom – er vanligvis to til fire dager.

Barn 5 til 15 år er mer sannsynlig enn andre mennesker for å få skarlagensfeber. Skarlagensfeber bakterier spres lettere blant folk i nær kontakt, for eksempel familiemedlemmer eller klassekamerater.

Hvis skarlagensfeber går ubehandlet, kan bakteriene spre seg til

I sjeldne tilfeller kan skarlagensfeber føre til revmatisk feber, en alvorlig tilstand som kan påvirke

Du er sannsynligvis å først se familien din lege eller ditt barns barnelege. Men når du ringer for å sette opp din avtale, kan du bli oppfordret til å søke øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis barnet opplever noe av det følgende

Risikofaktorer

Før avtalen, kan det være lurt å skrive en liste med spørsmål til legen

mandlene; lunger; Hud; nyrer; Blod; mellomøre

komplikasjoner

I tillegg til de spørsmålene som du har forberedt på å spørre legen din, ikke nøl med å stille spørsmål under din avtale.

Hjerte; ledd; Nervesystemet; Hud

Legen vil sannsynligvis spørre deg en rekke spørsmål. Å være klar til å svare dem kan reservere tid til å gå over noen punkter du ønsker å snakke om i dybden. Legen din kan be

Høy feber; Alvorlig sår hals med vanskeligheter med å svelge; Intense magesmerter eller oppkast; Alvorlig hodepine

Forberedelse til timen din

Under fysisk eksamen, vil legen din

Hvis legen mistenker strep er årsaken til ditt barns sykdom, vil han eller hun også vattpinne mandlene og baksiden av barnets hals for å samle materiale som kan havnen strep bakterier.

Hvor snart etter mitt barn begynner behandlingen vil han eller hun begynner å føle seg bedre ?; Er barnet mitt i fare for noen langsiktige komplikasjoner relatert til skarlagensfeber ?; Er det noe jeg kan gjøre for å hjelpe berolige barnet mitt huden mens det helbreder ?; Når kan barnet mitt tilbake til skolen ?; Er barnet mitt smittsomt? Hvordan kan jeg redusere mitt barns risiko for å overføre sykdommen til andre ?; Er det en generisk alternativ til medisin du forskrivning? Hva om barnet mitt er allergisk mot penicillin?

Tester for strep bakterier er viktig fordi en rekke forhold kan føre til tegn og symptomer på skarlagensfeber, og disse sykdommene kan kreve forskjellige behandlinger. Hvis det ikke er noen strep bakterier, deretter en annen faktor som forårsaker sykdommen.

Når begynte barnet ditt begynner opplever symptomer ?; Har barnet ditt hatt en sår hals eller problemer med å svelge ?; Har barnet ditt hatt feber? Hvor høy var feberen, og hvor lang tid tok det vare ?; Har barnet ditt hatt magesmerter eller oppkast ?; Har barnet ditt vært å spise tilstrekkelig ?; Har barnet ditt klaget over hodepine ?; Har barnet ditt har nylig hatt en strep infeksjon ?; Har barnet ditt nylig vært utsatt for noen med en strep infeksjon ?; Har barnet ditt fått diagnosen eventuelle andre medisinske tilstander ?; Er barnet ditt for tiden tar noen medisiner ?; Har barnet ditt medisiner allergi?

Dersom barnet ditt har skarlagensfeber, vil legen forskrive et antibiotikum. Sørg for at barnet ditt fullfører hele kurset av medisiner. Unnlatelse av å følge retningslinjer for behandling kan ikke helt fjerne infeksjonen og vil øke barnets risiko for å utvikle komplikasjoner.

Barnet kan vende tilbake til skolen når han eller hun har tatt antibiotika i minst 24 timer og ikke lenger har feber.

Se på tilstanden til barnets hals, mandlene og tungen; Føl barnets hals for å finne ut om lymfeknuter er forstørret; Vurdere utseende og tekstur av utslett

Tester og diagnose

De beste forebyggende strategier for skarlagensfeber er de samme som standard forholdsregler mot infeksjoner

Vask hendene dine. Vis barnet hvordan å vaske hendene sine grundig med varmt såpevann .; Ikke del spiseredskaper eller mat. Som en hovedregel bør barnet ikke dele drikkeglass eller bestikk med venner eller klassekamerater. Denne regelen gjelder for deling av mat, også .; Dekk for munn og nese. Fortell barnet ditt til å dekke hans eller hennes munn og nese når du hoster og nyser å hindre mulig spredning av bakterier.

Dersom barnet ditt har skarlagensfeber, vaske hans eller hennes drikking briller, bestikk og, hvis mulig, leker i varmt såpevann eller i oppvaskmaskin.

Du kan ta en rekke tiltak for å redusere barnets ubehag og smerte.

Behandlinger og narkotika

Behandle feber og smerter. Bruk ibuprofen (Advil, Barnas Motrin, andre) eller paracetamol (Tylenol, andre) til å kontrollere feber og minimere hals smerte .; Gi tilstrekkelig væske. Gi barnet rikelig med vann for å holde halsen fuktig og hindre dehydrering .; Forbered en saltvann gurglevann. Hvis barnet ditt er i stand til å gurgle vann, gi ham eller henne salt vann til å gurgle og så spytte ut. Dette kan lette hals smerter .; Fuktigere luft. Bruk en kjølig tåke luftfukter for å eliminere tørr luft som kan ytterligere irritere en sår hals .; Tilbuds pastiller. Barn over 4 år kan suge på pastiller for å avlaste en sår hals .; Gi trøstende matvarer. Varme væsker som suppe og kalde godbiter som isen sprette kan berolige en sår hals .; Unngå irritanter. Holde hjemmet fri fra sigarettrøyk og rengjøringsprodukter som kan irritere halsen.

Forebygging

Symptomer og behandling for

Livsstil og hjem rettsmidler

1

 1

Lær mer om Skarlagensfeber

Mer om Skarlagensfeber

)