skabb sykdom

Skabb er en kløende hud tilstand forårsaket av en liten gravende midd som kalles skabbmidd. Nærværet av midd fører til intens kløe i området av sine huler. Trangen til å klø kan være spesielt sterk om natten.

Skabb er smittsomt og kan spres raskt gjennom tett fysisk kontakt i en familie, barnepass gruppe, skoleklasse, sykehjem eller fengsel. På grunn av smittsom natur scabies, leger ofte anbefaler behandling for hele familier eller kontaktgrupper.

symptomer

Skabb er lett behandles. Medisiner som brukes på huden din drepe midd som forårsaker skabb og deres egg, selv om du fortsatt kan oppleve kløe i flere uker.

Kløe, ofte alvorlige og vanligvis verre om natten; Tynne, uregelmessige hule spor består av små blemmer eller støt på huden din

Skabb er forårsaket av små midd som borer seg inn i huden din.

Skabb tegn og symptomer inkluderer

Burrows eller spor vanligvis vises i folder av huden din. Selv om nesten alle deler av kroppen din kan være involvert, hos voksne og eldre barn skabb er oftest funnet

Mellom fingrene; I armhulene; Rundt midjen din; Langs innsiden av håndleddene; På indre albue; På fotsålene; Rundt brystene; Rundt mannlige kjønnsorganene; På baken; På knærne; På skulderbladene

Hos spedbarn og små barn, felles områder av angrep inkluderer

Hodebunn; Ansikt; Nakke; Håndflatene; Fotsålene

Fører til

Hvis du har hatt skabb før, kan tegn og symptomer utvikles i løpet av få dager etter eksponering. Men hvis du aldri har hatt skabb, kan det ta så lenge som seks uker etter tegn og symptomer for å begynne. Det er viktig å huske at du fortsatt kan spre skabb selv om du ikke har noen symptomer ennå.

Snakk med legen din hvis du har tegn og symptomer som kan tyde på skabb.

Mange hudsykdommer, slik som dermatitt og eksem, er assosiert med kløe og små ujevnheter på huden. Legen din kan hjelpe fastslå den eksakte årsaken, og sikre at du får riktig behandling. Bading og over-the-counter forberedelsene vil ikke eliminere skabb.

Den åttebeinte midd som forårsaker skabb hos mennesker er mikroskopisk. Den kvinnelige mite Burrows bare under huden din og gir en tunnel der den innskudd egg. Eggene klekkes, og midd larver jobbe seg til overflaten av huden din, hvor de modnes og kan spre seg til andre områder av huden eller til huden av andre mennesker. Kløe av skabb resultat av kroppens allergiske reaksjon på midd, deres egg og deres avfall.

Tett fysisk kontakt og, sjeldnere, dele klær eller sengetøy med en infisert person kan spre midd.

komplikasjoner

Hunder, katter og mennesker alle er påvirket av sin egen distinkte arter av midd. Hver art av midd foretrekker en bestemt type vert og lever ikke lenge borte fra det foretrukne vert. Så mennesker kan ha en midlertidig hudreaksjon fra kontakt med dyr skabb midd. Men folk er lite sannsynlig å utvikle full blåst skabb fra denne kilden, som de kunne fra kontakt med den menneskelige skabb midd.

Personer med kroniske helseproblemer som svekker immunsystemet, som HIV eller kronisk leukemi; Folk som er svært syk, for eksempel folk i sykehus eller pleietjenester; Eldre mennesker på sykehjem

Forberedelse til timen din

Kraftig skrape kan ødelegge huden din og la en sekundær bakteriell infeksjon, som impetigo, å skje. Brennkopper er en overfladisk infeksjon i huden som er forårsaket oftest av staph (stafylokokker) bakterier eller av og til ved strep (streptokokker) bakterier.

List noen tegn eller symptomer du eller barnet ditt har hatt, og hvor lenge .; List alle mulige smittekilder, for eksempel andre familiemedlemmer som har hatt et utslett .; Skriv ned viktig medisinsk informasjon, herunder eventuelle andre helseproblemer og navn på eventuelle medisiner du eller barnet ditt tar .; Skriv ned spørsmål du ønsker å være sikker på å spørre legen din.

En mer alvorlig form av skabb, kalt crusted skabb, kan påvirke visse høyrisikogrupper, inkludert

Hva er den mest sannsynlige årsaken til disse tegn og symptomer ?; Er det noen andre mulige årsaker ?; Hva behandling tilnærming anbefaler du ?; Hvor fort kan du forvente symptomer å forbedre med behandling ?; Når vil du se meg eller barnet mitt for å finne ut om behandlingen du har anbefalt er å jobbe ?; Er det noen hjemme rettsmidler eller egenomsorg trinn som kan hjelpe lindre symptomer ?; Er jeg eller er barnet mitt smittsomt? Hvor lenge?; Hvilke tiltak bør iverksettes for å redusere risikoen for å smitte andre?

Tester og diagnose

Crusted skabb, også kalt norske skabb, har en tendens til å være sprø og skjellete, og for å dekke store områder av kroppen. Det er svært smittsom og kan være vanskelig å behandle.

Gjør en avtale med familien din lege eller barnelege hvis du eller barnet ditt har tegn og symptomer som er felles for skabb.

Hvilke tegn og symptomer har du lagt merke til ?; Når fikk du først merke til disse tegn og symptomer ?; Har disse tegn og symptomer fått verre over tid ?; Hvis du eller barnet ditt har utslett, hvilke deler av kroppen er berørt ?; Har noen andre som du har hyppig og nær kontakt hadde utslett, en kløe eller begge deler i løpet av de siste ukene ?; Er du gravid eller ammende ?; Er du eller barnet ditt i dag blir behandlet eller har du eller barnet ditt nylig blitt behandlet for andre medisinske tilstander ?; Hva medisiner er du eller barnet ditt for tiden tar, inkludert reseptbelagte og over-the-counter medisiner, vitaminer og kosttilskudd ?; Er barnet ditt i barnevernet?

Følgende informasjon vil hjelpe deg med å forberede for avtalen, og forstå hva du kan forvente fra legen din.

Permetrin krem, 5 prosent (Elimite). Permetrin er en aktuell krem ​​som inneholder kjemikalier som dreper skabb midd og deres egg. Det er generelt ansett som trygt for voksne, gravide kvinner og barn i alderen 2 måneder og eldre. Denne medisinen er ikke anbefalt for ammende mødre .; Lindan lotion. Denne medisinen – også en kjemisk behandling – anbefales kun for folk som ikke tåler andre godkjente behandlinger, eller for hvem andre behandlinger ikke fungerte. Denne medisinen er ikke trygt for barn yngre enn alderen 2 år, kvinner som er gravide eller ammende, eldre, eller noen som veier mindre enn 110 pounds (50 kilo) .; Crotamiton (Eurax). Denne medisinen er tilgjengelig som en krem ​​eller en lotion. Det er brukt en gang om dagen i to dager. Denne medisinen er ikke anbefalt for barn eller for kvinner som er gravide eller ammende. Hyppig behandlingssvikt er rapportert ved crotamiton .; Ivermectin (Stromectol). Leger kan foreskrive denne oral medisin for mennesker med endrede immunforsvar, for folk som har crusted skabb, eller for folk som ikke responderer på de reseptbelagte kremer. Ivermectin er ikke anbefalt for kvinner som er gravide eller ammende, eller for barn som veier mindre enn 33 pounds (15 kg).

Nedenfor er noen grunnleggende spørsmål å spørre legen din om skabb.

Legen vil sannsynligvis spørre deg en rekke spørsmål. Å være klar til å svare dem kan reservere tid til å gå over noen punkter du ønsker å snakke om i dybden. Legen din kan be

Kule og suge huden din. Soaking i kjølig vann eller bruke en kald, våt vaskeklut til irriterte områder av huden din kan redusere kløe .; Påfør beroligende lotion. Calamine lotion, som er tilgjengelig uten resept, effektivt kan lindre smerte og kløe i mindre hudirritasjoner .; Ta antihistaminer. På legens forslag, kan du oppleve at over-the-counter antihistaminer lindre allergiske symptomer forårsaket av skabb.

Behandlinger og narkotika

I tiden frem til din avtale, kan du prøve på-hjem og over-the-counter (OTC) rettsmidler for å bidra til å redusere kløe. Cool Water, antihistaminer og Calamine lotion kan gi en viss lettelse. Spør legen din hva OTC medisiner og kremer er trygt for barnet ditt.

Rengjør alle klær og sengetøy. Bruk varmt såpevann for å vaske alle klær, håndklær og sengetøy som brukes innen tre dager før behandlingsstart. Tørk med høy varme. Dry-rene elementer du kan ikke vaske hjemme .; Sulte midd. Vurder å plassere elementer du ikke kan vaske i en forseglet plastpose og la den ligge i en ut-av-det-måten sted, for eksempel i garasjen, for et par uker. Midd dør etter noen dager uten mat.

For å diagnostisere skabb, undersøker legen din hud, på jakt etter tegn på midd, inkludert de karakteristiske hulene. Når legen finner en midd hule, kan han eller hun ta en skrapende fra det området av huden din til å undersøke under et mikroskop. Mikroskopisk undersøkelse kan bestemme tilstedeværelsen av midd eller egg.

Skabb behandling innebærer eliminere infestation med medisiner. Flere kremer og lotions er tilgjengelig med en resept fra lege. Du søker som regel medisiner over hele kroppen, fra halsen og ned, og la medisinering på i minst åtte timer. En annen behandling er nødvendig hvis nye Burrows og utslett vises.

Livsstil og hjem rettsmidler

Fordi skabb sprer så lett, vil legen sannsynligvis anbefale behandling for alle husstandsmedlemmer og andre nære kontakter, selv om de viser ingen tegn til skabb infestation.

Medisiner som vanligvis foreskrevet for skabb inkluderer

Forebygging

Selv om disse medikamentene drepe midd umiddelbart, kan du oppleve at kløen stopper ikke helt i flere uker.

Lær mer om skabb

Leger kan foreskrive andre aktuelle medisiner, for eksempel svovel forsterket i petrolatum, for folk som ikke responderer på eller ikke kan bruke disse medikamentene.

Kløe kan vedvare en stund etter at du bruker medisiner for å drepe midd. Disse trinnene kan hjelpe deg med å finne lindring fra kløe

For å hindre re-angrep og for å hindre at midd fra å spre seg til andre mennesker, ta disse trinnene

Mer om Skabb

Symptomer og behandling for

1

 1

)