selvledelse – rotator cuff skade

En liten skade helbreder ofte på egen hånd, med riktig pleie. Hvis du tror du har skadet din rotator cuff, kan du prøve disse trinnene

Livsstil og hjem rettsmidler

Forebygging

Øvelser som involverer trykke armen mot en vegg kan bidra til å styrke musklene som utgjør rotator cuff. Med albuen i en 90-graders vinkel, sette håndflaten på siden av en vegg eller dørkarm som er foran deg (A). Legg et brettet håndkle mellom din side og overarmen. Målet ditt er å holde håndkle der som du trykker håndflaten mot veggen eller dørkarmen i flere sekunder. For den andre øvelsen, holde håndkle på plass (ikke vist) og skifte kroppen din slik at du står ved siden av en vegg (B). Med albuen i en 90-graders vinkel, og trykk albuen og underarmen mot veggen i flere sekunder. Gjenta hver øvelse 10 ganger for fem sett.

Hvis du er i fare for rotator cuff skader eller hvis du har hatt en rotator cuff skade i det siste, kan daglig skulder strekninger og styrke øvelser bidra til å forhindre fremtidig skade.

Rotator cuff øvelser

De fleste trener de fremre musklene i brystet, skulder og overarm, men det er like viktig å styrke musklene på baksiden av skulderen og rundt skulderblad å optimalisere skulder muskel balanse. Legen din eller en fysioterapeut kan hjelpe deg med å planlegge en øvelse rutine.

Rotator cuff øvelser

i Rochester, Minnesota, og i Phoenix / Scottsdale, Arizona, er rangert blant de beste sykehusene for ortopedi ved US News & World Report. i Jacksonville, Florida, er rangert høyt resultater for ortopedi ved US News & World Report.