secukinumab (subkutant) forholdsregler

Det er svært viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk for å sikre at denne medisinen virker som den skal. Blodprøver kan være nødvendig å se etter uønskede effekter.

Det er viktig å sjekke med legen din hvis du har noen symptomer på en infeksjon som feber eller frysninger, hoste eller heshet, korsryggen eller siden smerte, smertefull eller vanskelig vannlating.

Du må ha en hudtest for tuberkulose før du begynner å bruke legemidlet. Fortell legen din dersom du eller noen i ditt hjem noen gang har hatt en positiv reaksjon på en tuberkulosetest eller vært utsatt for tuberkulose.

Denne medisinen kan forårsake alvorlige allergiske reaksjoner, inkludert anafylaksi. Anafylaksi kan være livstruende og krever øyeblikkelig legehjelp. Ring legen din med en gang hvis du har utslett, kløe, problemer med å puste, problemer med å svelge, eller noen hevelse i hendene, ansiktet eller munnen mens du bruker denne medisinen.

Mens du blir behandlet med secukinumab, og etter avsluttet behandling, ikke har noen vaksinasjoner (vaksiner) uten legens godkjennelse. Secukinumab kan senke kroppens motstand, og det er en sjanse du kanskje få infeksjon immunisering er ment å forhindre. I tillegg bør andre personer som bor i din husstand ikke få levende vaksiner (f.eks nasal influensa vaksine). Prøv å unngå å være rundt personer som har fått levende vaksiner. Ikke komme nær dem og ikke bo i samme rom med dem på veldig lenge. Hvis du ikke kan ta disse forholdsreglene, bør du bruke en beskyttende ansiktsmaske som dekker nese og munn. Snakk med legen din hvis du har spørsmål om dette.

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer resept eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte eller vitamintilskudd.