safran

Effekt-sikkerhetsgodkjenning

OO … Ethno eller andre bevis på effekt.

sikkerhetsgodkjenning

Ekte safran er innfødt til Lilleasia og Sør-Europa. Dens blå-fiolett, lilje-formede blomster inneholder oransje arr (del av pistil) og røde stil grener, som er samlet for å produsere krydder safran. Eldre arr er samlet for hånd i løpet av en kort blomstrende sesong. Mer enn 200.000 tørkede arr, hentet fra rundt 70.000 blomster, gi 0,5 kg ekte safran. Saffron kommandoer så mye som $ 30 per unse i det amerikanske markedet.

Ekte safran må ikke forveksles med amerikansk safran (safflower, indisk safflower), Carthamus tinctorius (familien Asteraceae), som er produsert fra rørblomster og er en lettere rød enn ekte safran. De to ofte blir brukt til samme formål, og det mindre kostbare American safran noen ganger blir brukt til å forfalske sann safran.

Saffron har blitt brukt mye smakstilsetning i mat og som fargestoff for klut, som det fortsetter å bli brukt til i underutviklede land og blant back-to-basics håndverkere. Folkloristisk bruk av safran inkludert dens bruk som en beroligende, slimløsende, afrodisiakum, og diaphoretic (for å indusere svette). Anekdotiske rapporter fra de tropiske regioner i Asia beskriver bruk av en lime består av sandeltre og safran som en beroligende balsam for tørr hud. Under det 16. gjennom det 19. århundre, ble safran brukes i ulike opioider forberedelsene til smertelindring. Laudanum inneholdt sherry vin, opium, safran, kanel og nellik. Svart-slipp inneholdt opium, muskat, safran, og gjær.

Saffron kan ha antitumoraktivitet. Chemopreventive (kreft) forebyggende studier som undersøker effekten av safran må utføres. Forskning viser ingen kliniske data om bruk av safran for prevensjon eller anti-inflammatorisk effekt.

Mislykket dose tilsvarer 10 g, dødelig dose tilsvarer 20 g.

Kontra har ennå ikke blitt identifisert.

Dokumentert emmenagogue (for å stimulere menstruasjonsblødning) og mislykket effekter. Større mengder (mer enn 5 g, som er større enn mengdene som blir anvendt i mat) har livmor stimulerende og mislykkede effekter. Informasjon vedrørende bruk i laktasjonen er utilgjengelig. Unngå bruk.

Ingen godt dokumentert.

Saffron har vært innblandet i en sak av anafylaksi og 15 tilfeller av årstider allergiske symptomer.

Saffron er ikke vanligvis forbundet med toksisitet ved inntak i kulinariske mengder.

Referanser