rubellavirus vaksine, lever (subkutant) beskrivelse og merkenavn

Rubella virusvaksine live er et aktivt immuniserende middel som brukes for å forebygge infeksjon av rubellavirus. Det fungerer ved å forårsake kroppen til å produsere sin egen beskyttelse (antistoffer) mot virusinfeksjon.

Rubella (også kjent som tysk meslinger) er en alvorlig infeksjon som fører til spontanaborter, dødfødsler, eller misdannelser hos fosteret når gravide kvinner får sykdommen. Mens immunisering mot rubella anbefales for alle, er det spesielt viktig for kvinner i fertil alder.

Immunisering mot røde hunder er også viktig for ansatte i medisinske fasiliteter, ungdom og voksne menn, personer som reiser utenfor USA, og alle barn 12 måneders alder og eldre, inkludert barn i skolealder.

Immunisering mot røde hunder er ikke anbefalt for spedbarn yngre enn 12 måneder, fordi antistoffer de fikk fra sine mødre før fødselen kan forstyrre effekten av vaksinen. Barn som ble immunisert mot røde hunder før 12 måneders alder bør vaksineres på nytt.

Du kan anses immun mot røde hunder bare hvis du fikk røde hunder vaksine på eller etter din første bursdag, og har den medisinske posten for å bevise det, eller hvis du har hatt en blodprøve som viser immunitet mot røde hunder. En tidligere historie av å ha en rubellainfeksjon beviser ikke immunitet, fordi tegnene på rubellainfeksjon er ikke pålitelige nok til å være sikker på at du har hatt sykdommen.

Siden vaksinering med røde hunder vaksine ikke kan gi beskyttelse for alle, kan det være lurt å spørre legen din for å sjekke immunitet mot røde hunder virus 6 til 8 uker etter vaksinasjon. Dette kan være spesielt viktig hvis du er kvinne i fertil alder som er sannsynlig å bli gravid i fremtiden.

Vaksinen skal administreres av eller under tilsyn av lege eller annet helsepersonell.

Pulver til løsning; injiserbare

Dette produktet er tilgjengelig i følgende dosering former

allergi

Ved avgjørelsen av å bruke en vaksine, må risikoen ved å ta vaksinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For denne vaksine, må følgende tas i betraktning

Pediatric

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Svangerskap

Bruk er ikke anbefalt for spedbarn yngre enn 12 måneder. Dette legemidlet har blitt testet hos eldre spedbarn og barn, og i effektive doser, ikke har vist seg å forårsake forskjellige bivirkninger eller problemer enn det gjør hos voksne.

Studier hos kvinner tyder på at denne medisinen utgjør minimal risiko for spedbarnet når det brukes under amming.

amming

Drug Interactions

andre interaksjoner

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du får denne vaksinen, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Motta denne vaksinen med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme seg for ikke å bruke denne vaksinen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

Andre medisinske problemer

Motta denne vaksinen med noen av følgende medisiner er vanligvis ikke anbefalt, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

dosering

Motta denne vaksinen med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne vaksine. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Dosen av denne medisinen vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av denne medisinen. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Ikke bli gravid i 3 måneder etter å ha mottatt røde hunder vaksine uten først å sjekke med legen din. Det er en mulighet for at denne vaksinen kan forårsake fødselsskader.

Fortell legen din at du har mottatt denne vaksinen

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Sjekk med legen din så snart som mulig hvis noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Ovennevnte bivirkninger (spesielt smerter eller smerter i ledd) er mer sannsynlig hos voksne, spesielt kvinner.

Noen av de ovennevnte bivirkningene kan ikke skje før en til fire uker etter vaksinasjon og varer vanligvis mindre enn en uke. Smerter eller smerter i ledd kan ikke skje før en til ti uker etter vaksinasjon, og varer vanligvis mindre enn en uke. Sjekk med legen din hvis denne bivirkningen fortsetter eller er plagsomme.

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.