rubella sykdom

Røde hunder, også kalt tysk meslinger eller tre-dagers meslinger, er en smittsom virusinfeksjon best kjent med sin karakteristiske røde utslett.

Røde hunder er ikke det samme som meslinger (rubeola), selv om de to sykdommene har deler noen karakteristikker, inkludert den røde utslett. Imidlertid er røde hunder forårsaket av et annet virus enn meslinger, og er verken så smittsom eller vanligvis så alvorlig som meslinger.

symptomer

Den meslinger-kusma-røde hunder (MMR) vaksine, vanligvis gitt til barn i USA to ganger før de når skolealder, er svært effektive i å forebygge røde hunder.

Mild feber av 102 F (38,9 C) eller lavere; Hodepine; Tett eller rennende nese; Betente, røde øyne; Forstørret, ømme lymfeknuter i bunnen av hodeskallen, bak i nakken og bak ørene; En fin, rosa utslett som starter i ansiktet og raskt sprer seg til stammen og deretter armer og ben, før de forsvinner i samme rekkefølge; Verkende ledd, særlig hos unge kvinner

På grunn av utstrakt bruk av vaksinen, har Centers for Disease Control and Prevention (CDC) erklærte røde hunder eliminert i USA, men advarer foreldre til å sørge for at deres barn blir vaksinert for å hindre at den nye generasjonen.

Røde hunder resulterer i en fin, rosa utslett som vises på forsiden, bagasjerommet (vist på bildet), og deretter armer og ben.

Tegn og symptomer på røde hunder er ofte så mild at de er vanskelig å legge merke til, spesielt hos barn. Hvis det oppstår symptomer, de vises vanligvis mellom to og tre uker etter eksponering for viruset. De varer vanligvis to til tre dager, og kan omfatte

Vekstretardasjon; Katarakt; Døvhet; Medfødte hjertefeil; Defekter i andre organer; Mental retardasjon

Kontakt legen din hvis du tror du eller barnet ditt kan ha blitt utsatt for røde hunder eller hvis du har tegn eller symptomer som er nevnt ovenfor.

Har du blitt vaksinert for røde hunder ?; Hvor lenge har du hatt symptomer som utslett eller verkende ledd ?; Har du blitt utsatt for noen med røde hunder ?; Har du reist til andre land de siste ukene? Hvilke land ?; Er det noe ser ut til å forbedre dine symptomer ?; Er det noe ser ut til å forverre symptomene dine?

Fører til

Hvis du vurderer å bli gravid, sjekk vaksinasjon posten for å sørge for at du har mottatt din MMR vaksiner. Hvis en gravid kvinne kontrakter røde hunder, spesielt i løpet av hennes første trimester, kan viruset føre til død eller alvorlige misdannelser i hennes fosteret. Rubella under svangerskapet er den vanligste årsaken til medfødt døvhet. Det er best for kvinner å være beskyttet mot røde hunder før graviditet.

Hvis du er gravid, vil du sannsynligvis gjennomgå en rutinemessig screening for immunitet mot røde hunder. Men hvis du aldri har fått vaksine og tror du kan ha blitt utsatt for røde hunder, bør du kontakte legen din umiddelbart. En blodprøve kan bekrefte at du allerede er immun.

Årsaken til rubella er et virus som er gått fra person til person. Den kan spre seg når en smittet person hoster eller nyser, eller det kan spres ved direkte kontakt med en smittet persons sekret fra luftveiene, for eksempel slim. Det kan også overføres fra en gravid kvinne til hennes ufødte barn via blodet.

En person med røde hunder er smittsom fra 10 dager før utbruddet av utslett før om en eller to uker etter at utslettet forsvinner. En smittet person kan spre sykdom før personen innser at han eller hun har det.

Rubella er sjelden i USA fordi de fleste barn får en vaksinasjon mot infeksjon i tidlig alder. Men tilfeller av røde hunder forekommer, hovedsakelig i uvaksinerte utenlandsfødte voksne.

komplikasjoner

Sykdommen er fremdeles vanlig i mange deler av verden. Forekomsten av røde hunder i andre land er noe du bør vurdere før du går i utlandet, spesielt hvis du er gravid.

Hvil i seng som nødvendig .; Ta paracetamol (Tylenol, andre) for å avlaste ubehag fra feber og smerter .; Fortell venner, familie og kolleger – spesielt gravide kvinner – om diagnosen hvis de kan ha blitt utsatt for sykdommen .; Unngå folk som har forhold som fører til mangelfull eller undertrykt immunsystem .; Fortell ditt barns skole eller barnevern leverandør som barnet ditt har røde hunder.

Forberedelse til timen din

Rubella er en mild infeksjon. Når du har hatt sykdommen, er du vanligvis permanent immun. Noen kvinner med røde hunder erfaring leddgikt i fingrene, håndledd og knær, som vanligvis varer i ca en måned. I sjeldne tilfeller kan røde hunder forårsake en ørebetennelse (otitis media) eller betennelse i hjernen (encefalitt).

Hadde to doser MMR-vaksine etter 12 måneders alder; Blodprøver som viser du er immun mot meslinger, kusma og røde hunder; Er en mann som var født før 1957; Er en kvinne som ble født før 1957, har du allerede hatt røde hunder vaksine eller du har en positiv røde hunder immunitet test

Men hvis du er gravid når du kontrakt røde hunder, konsekvenser for det ufødte barnet kan være alvorlig. Opp til 90 prosent av barn født av mødre som hadde røde hunder i løpet av de første 12 ukene av svangerskapet utvikle medfødt rubella syndrom. Dette syndromet kan føre til en eller flere problemer, inkludert

Er en nonpregnant kvinne i fertil alder; Gå på college, fagskole eller postsecondary skolen; Jobber på et sykehus, sykehus, barnehage eller skole; Planlegger å reise utenlands eller ta et cruise

Tester og diagnose

Den høyeste risikoen for fosteret er i første trimester, men eksponering senere i svangerskapet også er farlig.

Når du forbereder for avtalen, er det en god idé å skrive ned eventuelle spørsmål du har. Legen vil sannsynligvis spørre deg en rekke spørsmål også. Å være klar til å svare dem kan reservere tid til å gå over noen punkter du ønsker å bruke mer tid på. Legen din kan be

Gravide kvinner eller kvinner som planlegger å bli gravid i løpet av de neste fire ukene; Folk som har hatt en livstruende allergisk reaksjon på gelatin, antibiotikumet neomycin eller en tidligere dose MMR-vaksine

Når du sjekker inn for avtalen, må du huske å fortelle innsjekkingsskranken at du har mistanke om en smittsom sykdom. De kan velge å gi deg en ansiktsmaske eller vise deg til rommet ditt umiddelbart.

Den røde hunder utslett kan se ut som mange andre virus utslett. Så leger vanligvis bekrefte røde hunder ved hjelp av laboratorietester. Du kan ha et virus kultur eller en blodprøve som kan påvise tilstedeværelse av ulike typer røde hunder antistoffer i blodet. Disse antistoffene viser om du har hatt en nylig eller tidligere infeksjon eller en rubella vaksine.

Ingen behandling vil forkorte forløpet av rubella-infeksjon, og symptomene er så milde at behandlingen vanligvis ikke er nødvendig. Men legene anbefaler ofte isolert fra andre – særlig gravide kvinner – i løpet av den smittsomme perioden.

Behandlinger og narkotika

Hvis du kontrakt røde hunder mens du er gravid, diskutere risikoen for barnet ditt med legen din. Hvis du ønsker å fortsette svangerskapet, kan du bli gitt antistoffer kalles hyper globulin som kan bekjempe infeksjonen. Dette kan redusere symptomene dine, men ikke eliminere muligheten for barnet å utvikle medfødt rubella syndrom.

Støtte til et spedbarn født med medfødt rubella syndrom varierer avhengig av omfanget av spedbarnets problemer. Barn med flere komplikasjoner kan kreve tidlig behandling fra et team av spesialister.

I sjeldne tilfeller når et barn eller voksen smittet med røde hunder, er enkle egenomsorg tiltak nødvendig

Livsstil og hjem rettsmidler

Den røde hunder vaksine er vanligvis gitt som en kombinert meslinger-kusma-røde hunder vaksinen, som inneholder den sikreste og mest effektive formen for hver vaksine. Leger anbefaler at barn får MMR-vaksinen mellom 12 og 15 måneders alder, og igjen mellom 4 og 6 år – før du går inn på skolen. Det er spesielt viktig at jenter får vaksine for å hindre røde hunder under fremtidige svangerskap.

Vanligvis babyer er beskyttet mot røde hunder i seks til åtte måneder etter fødselen på grunn av immunitet levert fra sine mødre. Hvis et barn krever beskyttelse mot røde hunder før 12 måneders alder – for eksempel for enkelte utenlandsreiser – vaksinen kan gis så tidlig som 6 måneders alder. Men barn som er vaksinert tidlig fortsatt trenger å bli vaksinert ved anbefalte aldre senere.

Forebygging

Du trenger ikke en vaksine hvis du

Lær mer om Rubella

Du bør få en vaksine hvis du ikke passer kriteriene ovenfor, og du

Vaksinen er ikke anbefalt for

Hvis du har kreft, en blodsykdom eller annen sykdom, eller tar medisiner som påvirker immunsystemet ditt, snakk med legen din før du får en MMR-vaksine.

De fleste opplever ingen bivirkninger fra vaksinen. Rundt 15 prosent av folk får feber mellom syv og 12 dager etter vaksinasjonen, og om lag 5 prosent av folk utvikle en mild utslett. Noen tenåringer og voksne kvinner opplever midlertidig leddsmerter eller stivhet etter å ha fått vaksinen. Færre enn én av en million doser fører til en alvorlig allergisk reaksjon.

I de senere årene, som antall barn med diagnosen autisme har økt – uten en klar forklaring – utbredte bekymringer har vært reist om en mulig sammenheng mellom MMR-vaksinen og autisme. Men omfattende rapporter fra American Academy of Pediatrics, Institute of Medicine og CDC konkludere med at det ikke er vitenskapelig bevist sammenheng mellom MMR-vaksinen og autisme. I tillegg er det ikke er vitenskapelig fordel for separering av de vaksiner.

Mer om Rubella

Disse organisasjonene oppmerksom på at autisme er ofte identifisert i småbarn i alderen 18 og 30 måneder, noe som skjer for å være om tids barn får sin første MMR vaksine. Men dette sammentreff i timing bør ikke forveksles med en årsak-virkning forholdet.

1

)