rødvin, antioksidanter og resveratrol: bra for hjertet ditt?

Rødvin og noe i rødvin som heter resveratrol kan være hjertet sunt. Finn ut fakta og hype, om rødvin og dens innvirkning på hjertet.

Rødvin, i moderate mengder, har lenge vært sett på som hjertet sunt. Alkohol og visse stoffer i rødvin som kalles antioksidanter kan bidra til å forebygge hjertesykdom ved å øke nivåene av high-density lipoprotein (HDL) kolesterol (det “gode” kolesterolet) og beskytter mot arterie skader.

Mens nyheten om rødvin kan høres flott hvis du nyte et glass rødvin med kveldsmåltid, leger er skeptisk til å oppmuntre noen til å begynne å drikke alkohol. Det er fordi for mye alkohol kan ha mange skadelige effekter på kroppen din.

Likevel, mange leger er enige om at noe i rødvin ser ut til å hjelpe ditt hjerte. Det er mulig at antioksidanter som flavonoider eller et stoff som heter resveratrol, har hjerte-sunn fordeler.

Rødvin synes å ha enda flere hjerte-sunn fordeler enn andre typer alkohol, men det er mulig at rødvin er ikke noe bedre enn øl, hvitvin eller sprit for hjertesykdommer. Det er fortsatt ingen klare bevis for at rødvin er bedre enn andre former for alkohol når det gjelder mulige hjerte-sunn fordeler.

Antioksidanter i rødvin som kalles polyfenoler kan bidra til å beskytte foring av blodkar i ditt hjerte. En polyphenol kalt resveratrol er en substans i rødvin som er blitt oppmerksomhet.

Resveratrol kan være en viktig ingrediens i rødvin som bidrar til å hindre skader på blodårene, reduserer low-density lipoprotein (LDL) kolesterol ( “dårlig” kolesterol) og forebygger blodpropp.

Mesteparten av forskningen på resveratrol har blitt gjort på dyr, ikke mennesker. Forskning i mus som fikk resveratrol antyder at antioksidant kan også bidra til å beskytte dem mot fedme og diabetes, som begge er sterke risikofaktorer for hjertesykdom. Imidlertid ble disse funnene rapportert bare hos mus, ikke i mennesker. I tillegg, for å få samme dose resveratrol brukt i mus studier, ville en person trenger å drikke mer enn 1000 liter rødvin hver dag. Forskning i griser har vist at resveratrol kan bedre hjertefunksjon og øker kroppens evne til å bruke insulin. Igjen, men disse fordelene har ikke blitt testet på mennesker.

Noen undersøkelser viser at resveratrol kan være knyttet til en redusert risiko for betennelse og blodpropp, som begge kan føre til hjertesykdom. Mer forskning er nødvendig før det er kjent om resveratrol var årsaken til redusert risiko. Men en studie viste at resveratrol kan faktisk redusere den positive effekten av trening på hjertet hos eldre menn. Det er også viktig å vite at resveratrol er effekter bare vare en kort tid etter å ha drukket rødvin, så dens virkninger ikke kan vare i lang sikt.

Den resveratrol i rødvin kommer fra huden av druer som brukes til å lage vin. Fordi rødvin er gjæret med drueskall lenger enn hvitvin, inneholder rødvin mer resveratrol. Bare spise druer eller drikke druejuice, har blitt foreslått som en måte å få resveratrol uten å drikke alkohol. Rødt og lilla drue juice kan ha noen av de samme hjerte-sunn fordeler av rødvin.

Andre matvarer som inneholder noen resveratrol inkluderer peanøtter, blåbær og tyttebær. Det er ennå ikke kjent hvor gunstig spise druer eller andre matvarer kan sammenlignes med å drikke rødvin når det gjelder å fremme hjerte helse. Mengden av resveratrol i mat og rødvin kan variere innen vide grenser.

Resveratrol kosttilskudd er også tilgjengelig. Mens forskerne ikke har funnet noe galt i å ta resveratrol kosttilskudd, kan det meste av resveratrol i kosttilskudd ikke bli absorbert av kroppen din.

Ulike studier har vist at moderate mengder av alle typer alkohol nytte ditt hjerte, ikke bare alkohol som finnes i rødvin. Det er antatt at alkohol

Rødvin potensielle hjerte-sunn fordeler ser lovende ut. De som drikker moderate mengder alkohol, inkludert rødvin, ser ut til å ha en lavere risiko for hjertesykdom. Imidlertid trengs mer forskning før vi vet om rødvin er bedre for hjertet enn andre former for alkohol, for eksempel øl eller sprit.

Verken American Heart Association eller National Heart, Lung, and Blood Institute anbefaler at du begynner å drikke alkohol bare for å forebygge hjertesykdom. Alkohol kan være vanedannende og kan forårsake eller forverre andre helseproblemer.

Å drikke for mye alkohol øker risikoen for høyt blodtrykk, høye triglyserider, leverskader, fedme, visse typer kreft, ulykker og andre problemer. I tillegg kan drikke for mye alkohol regelmessig føre til svekket hjertemuskelen (kardiomyopati), som fører til symptomer på hjertesvikt hos noen mennesker. Hvis du har hjertesvikt eller et svakt hjerte, bør du unngå alkohol helt. Hvis du tar aspirin daglig, bør du unngå eller begrense alkohol, avhengig av legens råd. Du bør heller ikke drikke alkohol hvis du er gravid. Hvis du har spørsmål om fordelene og risikoen ved alkohol, snakk med legen din om konkrete anbefalinger til deg.

Hvis du allerede drikker rødvin, gjør det med måte. For friske voksne, betyr at opptil en drink om dagen for kvinner i alle aldre og menn eldre enn 65 år, og opp til to drinker per dag for menn på 65 år og yngre. Grensen for menn er høyere fordi menn generelt veier mer og har mer av et enzym som metaboliserer alkohol enn kvinner gjør.

En drink er definert som 12 ounces (355 milliliter, eller ml) av øl, 5 ounces (148 ml) av vin eller 1,5 unser (44 ml) av 80-proof brennevin.

gå til legen din