røde, kløende øyne? tips for behandling øyeallergier

allergi Trender

Personer som har allergi er ofte raske til å søke hjelp for symptomer som nysing, snufset, og tett nese. Men allergi kan påvirke øynene også, forårsaker røde, kløende, brennende, og rennende øyne og hovne øyelokk. Den gode nyheten er at de samme behandlingene og selvhjelpsstrategier som lette nasal allergi symptomer arbeide for øye allergier, også.

Hvis du har allergi, kan du føle deg som utendørs trening svekker helsen din mer enn det tilfører. Trening skal føle deg bra. Men hvis en rask joggetur eller en sykkeltur etterlater deg tungpustethet, nysing og føler seg elendig i flere timer etterpå, hvor sunt kan det være; Men alle av oss – allergisk eller ikke – må trene regelmessig for vår generelle helse. Og den gode nyheten er at du kan, selv om du er utsatt for utendørs allergener; Personer med allergi og astma bør være i stand til …

Som alle allergier, er øyeallergier forårsaket av en svikt i kroppens immunsystem. Problemet starter når konjunktiva (slimhinnen som linjer øyelokk og dekker det hvite i øynene) kommer i kontakt med noe som, mens faktisk ufarlig, blir sett på som en trussel. I et misforstått forsøk på å bekjempe trusselen, gjør immunforsvaret antistoffer som forårsaker øynene dine til å frigjøre histamin og andre stoffer. Som i sin tur gjør øynene røde, kløende, og vassen. Det mest karakteristiske symptomet på øyet allergi er kløe. Eye allergi symptomer kan skje alene eller sammen med nasal allergi symptomer.

Det finnes to typer øyeallergier: sesong, som er mer vanlig, og flerårig.

Sesongmessige allergier skje bare på visse tider av året vanligvis tidlig vår gjennom sommeren og utover høsten. De er forårsaket av eksponering for allergener i luften, ofte pollen fra gress, trær og ugress, samt sporer fra muggsopp.

Perennial allergi forekommer hele året. De er forårsaket hovedsakelig av eksponering for støvmidd, fjær (som i sengetøy) og dyr (kjæledyr) dander. Andre stoffer, inkludert parfyme, røyk, klor, luftforurensning, kosmetikk, og enkelte legemidler kan også spille en rolle.

Noen ganger er det lett å si hva som forårsaker allergi – for eksempel hvis symptomene slå til når du går ute på en vindfull, høy pollen -count dag, eller når en lodden venn klatrer opp på fanget ditt. Hvis det ikke er klart akkurat hva du er allergisk mot, kan en lege gi deg en enkel test for å finne ut.