rho (d) immunglobulin (injeksjon rute, intramuskulært, intravenøst) beskrivelse og merkenavn

Rho (D) immunoglobulin brukes til å behandle immun trombocytopenisk purpura (ITP) hos pasienter med Rh-positiv blod. ITP er en type blod lidelse hvor personen har et meget lavt antall blodplater. Blodplater bidra til å koagulere blodet. Rho (D) immunoglobulin brukes også for å forhindre at antistoffer dannes etter en person med Rh-negative blod mottar en overføring av Rh-positive blod, eller under svangerskapet når en mor har Rh-negativ blod og babyen er Rh-positiv. Det tilhører en gruppe legemidler som kalles immuniserende midler. Rho (D) immunglobulin arbeider for å styrke immunforsvaret og forebygge overdreven blødning.

Rh-faktoren er en del av de røde blodlegemer. En person har enten Rh-positive eller Rh-negativ blod. Hvis du får det motsatte type blod, vil kroppen lage antistoffer som kan ødelegge de røde blodcellene. Når en gravid kvinne er Rh-negativ og babyen hennes er Rh-positive, kan barnets blod kommer inn i systemet sitt og få henne til å lage antistoffer. Når den samme kvinne har en andre baby med Rh-positiv blod Antistoffene vil ødelegge de røde blodcellene hos barnet. Rho (D) immunoglobulin er gitt til disse kvinnene under svangerskapet eller etter fødselen for å hindre dem fra å lage antistoffer.

Canadian Brand Name

Dette legemidlet skal kun administreres av eller under tilsyn av lege.

Dette produktet er tilgjengelig i følgende dosering former

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Passende studier utført hittil ikke har vist pediatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av Rho (D) immunglobulin hos barn. Det er ikke anbefalt for et spedbarn med Rh-positivt blod hvis mor er Rh-negativ.

Pulver til løsning, løsning, injiserbare

Selv om hensiktsmessige studier på forholdet av alder til effektene av Rho (D) immunoglobulin ikke har blitt utført i den geriatriske populasjonen, blir geriatriske-spesifikke problemer som ikke er forventet å begrense nytten av Rho (D) immunoglobulin hos eldre. Men eldre pasienter er mer sannsynlig å ha aldersrelaterte hjerte, nyre eller leverproblemer, og kan ha forhold som krever en justering av dosen for pasienter som får Rho (D) immunglobulin.

Studier hos kvinner tyder på at denne medisinen utgjør minimal risiko for spedbarnet når det brukes under amming.

allergi

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Fortell din lege hvis du tar noen andre reseptbelagte eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisin.

Pediatric

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne medisin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

geriatrisk

Svangerskap

amming

En sykepleier eller annet utdannet helsepersonell vil gi deg denne medisinen på et sykehus. Dette legemidlet gis gjennom en nål plassert i en av dine vener eller som et skudd inn i en av musklene dine.

Det er svært viktig at legen din sjekke fremdriften av deg eller barnet ditt på regelmessige besøk for eventuelle problemer eller uønskede effekter som kan være forårsaket av dette legemidlet. Blod og urin tester kan være nødvendig å se etter uønskede effekter.

Drug Interactions

Sjekk med legen din med en gang hvis du eller barnet ditt har ryggsmerter, risting frysninger, feber, mørk urin, redusert mengde urin, plutselig vektøkning, hevelse i hender eller føtter, eller kortpustethet etter å ha mottatt dette legemidlet . Dette kan være symptomer på en alvorlig blod problem som kalles intravaskulær hemolyse (IVH).

andre interaksjoner

Denne medisinen er laget av donert menneskelig blod. Noen humane blodprodukter har overført visse virus til personer som har mottatt dem. Risikoen for å få et virus fra medisiner laget av humant blod har blitt kraftig redusert de siste årene. Dette er et resultat av nødvendig testing av humane donorer for visse viruser, og testing under fremstillingen av disse legemidlene. Selv om risikoen er lav, snakk med legen din hvis du har spørsmål.

Andre medisinske problemer

Denne medisinen kan føre til alvorlige typer av allergiske reaksjoner, inkludert anafylaksi. Anafylaksi kan være livstruende og krever øyeblikkelig legehjelp. Fortell legen din med en gang hvis du eller barnet ditt har kløe, utslett, elveblest, brystsmerter, svimmelhet eller ørhet, problemer med å puste, eller noen hevelse i hendene, ansiktet eller munnen etter at du mottar dette legemidlet.

Denne medisinen kan forårsake blodpropp, spesielt hos pasienter med en historie med blodpropp problemer, hjertesykdom og aterosklerose (åreforkalkning) eller sirkulasjonsproblemer. Pasienter som oppholder seg i sengen for en lang tid på grunn av kirurgi eller sykdom kan også bli tatt blodpropper. Sjekk med legen din med en gang hvis du eller barnet ditt plutselig har brystsmerter, kortpustethet, en alvorlig hodepine, smerter eller problemer med syn, tale, eller går.

Denne medisinen kan føre til en sjelden og alvorlig lunge problem noen få timer etter at den er gitt. Fortell legen din med en gang hvis du eller barnet ditt har pusteproblemer med eller uten feber når du har fått medisin.

Mens du blir behandlet med Rho (D) immunglobulin, ikke har noen vaksinasjoner (vaksiner) uten legens godkjennelse. Levende virusvaksiner bør ikke gis i 3 måneder etter å ha mottatt Rho (D) immunglobulin.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med din lege eller sykepleier umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.