revmatoid artritt og mosjon

Hvilke typer øvelser er best for folk som har revmatoid artritt? Hvilken bør unngås?

Mange mennesker med revmatoid artritt har en tendens til å unngå trening fordi de er redd for at aktiviteten kan forverre deres felles smerte. Men oppgaven er en av de viktigste behandlinger for å redusere uførhet ofte forbundet med revmatoid artritt.

Regelmessig trening kan øke styrke og fleksibilitet hos personer som har revmatoid artritt. Sterkere muskler kan bedre støtte leddene, mens forbedret fleksibilitet kan hjelpe felles funksjon.

Trening kan redusere tretthet og lette depresjoner. Og bedre generelle egnethet bidrar til å hindre hjertesykdom og diabetes, to livs forkorte plager som ofte følger revmatoid artritt.

Revmatoid artritt akselererer også tap av muskelmasse som vanligvis oppstår som folk blir eldre. Det er derfor det er viktig å gjøre øvelser som vil bygge muskler, i tillegg til aerobic øvelser, som styrker hjerte og lunger.

Studier tyder på at trening ikke vil forverres revmatoid artritt symptomer. Men hvis revmatoid artritt har alvorlig skadet hoftene eller knærne, kan det være lurt å velge lav-effekt øvelser, for eksempel svømming, vannaerobic, gange eller sykling.

gå til legen din