revers genetikk: bygge influensavaksiner bit for bit (2005)

Referanser

En ny teknologi som ser stadig mer lovende i kampen mot influensa er plasmid-basert revers genetikk, en prosedyre utviklet av Yoshihiro Kawaokas, Ph.D., ved University of Wisconsin, og videreutviklet av Robert Webster, Ph.D., og Erich Hoffman, Ph.D., St. Jude Children Research Hospital i Memphis, Tennessee. Teknikken kan fremskynde prosessen der en vaksine er opprettet.

I den konvensjonelle egg metoden, er to influensa stammer med de foretrukne funksjoner for en ny vaksine injiseres i et egg, og deres gener reassort naturlig. Forskere sile gjennom 250-plus mulige kombinasjoner av virus å finne en som viser ønsket hemagglutinin (HA) og neuraminidase (NA) antigener og er fortsatt i stand til å vokse inne i et egg.

Med revers genetikk, kan forskerne skreddersyr en influensavaksine ved sammensetting av gener som koder for de ønskede funksjoner. To gener som representerer HA og NA-antigener er valgt fra målet virus, mens de resterende seks genene kommer fra et virus som er tids testet for sin evne til å vokse inne i et egg. (Selv om den influensavirus bruker faktisk RNA som det genetiske materialet, forskerne lage komplementære stykker av DNA fordi DNA er lettere å arbeide med.) Den DNA som koder for de virale genene innføres deretter i dyreceller, som gjør nye kopier av virus. Forskere gjenvinne den resulterende virus som skal brukes til å fremstille vaksinen. Selv om vaksinen fortsatt må dyrkes inne egg til storskala produksjon, kan dyreceller også brukes som at teknologi utvikler seg.

En viktig fordel med den nye teknologien er at dersom deler av en målrettet virus, slik som H5 og H7 antigener, er for toksisk til å vokse inne egg, de segmenter av gener som koder for disse antigenene som gjør dem så farlige kan festes og fjernet.

På grunn av denne egenskapen, er Dr. Webster og medarbeidere ved hjelp av revers genetikk å forsøke å utvikle en vaksine for den dødelige H5N1-viruset-også kjent som fugleinfluensa-som har dukket opp i Vietnam, Thailand og andre asiatiske land om vinteren 2003-4 .

Ved videre forskning, vil forskere prøver for å finne ut om revers genetikk-teknologi kan anvendes for å utvikle en egnet vaksine i tilfelle av en pandemi.

H Ozaki et al. Generering av høytytende influensa A-virus i afrikanske grønne aper nyre (Vero) celler ved revers genetikk. Journal of Virology 78 (4): 1851-7. DOI: 10,1128 / JVI.78.4.1851-1857.2004 (2004).

G Neumann et al. Omvendt genetikk for kontroll av fugleinfluensa. Avian Sykdommer 47 (3 suppl): 882-7. DOI: 10,1637 / 0005-2086-47.s3.882 (2003).

G Neumann et al. Et forbedret revers genetikk system for influensa A virus generasjon og dens implikasjoner for vaksineproduksjon. Proc Natl Acad Sei 102 (46): 16825-9. DOI: 10,1073 / pnas.0505587102 (2005).