resveratrol: fordeler, bivirkninger og dosering

Hva er Resveratrol?

En stor mengde resveratrol blir produsert i huden av druer for å beskytte planten mot soppsykdommer og solskade; derfor vinen har høyere nivåer av resveratrol i forhold til andre naturlige mat. Totalt inneholder rødvin små mengder resveratrol, mindre enn 1 til 2 mg per 8 unser rødvin. Imidlertid har rødvin mer resveratrol enn hvitvin fordi røde viner er gjæret med drueskall lengre enn hvite viner. Derfor er mange av antioksidanter, inkludert resveratrol som er naturlig til stede i drueskall blir ekstrahert inn i vin. Resveratrol er også til stede i frøene og pomace av druer.

Druer dyrket i fuktige miljøer har en tendens til å ha mer resveratrol enn druer dyrket i flere tørre miljøer. Teorien bak dette fenomen er at druer dyrket i fuktige miljøer produsere mer resveratrol for å bekjempe skadelig sopp (dvs. druer dyrket i tørre miljøer ikke trenger å produsere så mye resveratrol for å overleve).

Resveratrol har blitt antatt å være ansvarlig for lave priser for hjertesykdom i den franske befolkningen sammenlignet med andre bestander, til tross for det faktum at de har mange risikofaktorer, inkludert et fettrikt kosthold, røyking og inntak av store mengder kaffe. Alle disse er kjent bidragsytere på høyt kolesterol, høyt blodtrykk, hjerneslag og hjerteinfarkt. I teorien er denne fordelen i den franske befolkning på grunn av inntak av moderate mengder av rødvin, som er en kilde resveratrol. Andre ingredienser i vin eller andre faktorer kan bidra til lang levetid sett i fransk.

Hvordan Resveratrol arbeid?

Resveratrol er tilgjengelig som kosttilskudd fra rødvin ekstrakter, drue frø ekstrakter og japanske knotweed ekstrakter blant andre. De fleste kosttilskudd på markedet er hentet fra japansk knotweed fordi dette anlegget har en av de høyeste konsentrasjonene av resveratrol som finnes i naturen.

Mengden og renhet av resveratrol i kosttilskudd kan variere mye. Mikronisert resveratrol er tilgjengelig i pille eller pulverform. Resveratrol har lav systemisk biotilgjengelighet og er ikke godt absorbert oralt. Prosessen med mikronisering i stor grad reduserer den midlere partikkelstørrelse av en forbindelse og øker absorpsjon.

Resveratrol er også tilgjengelig i løsningen form og som et depotplaster. Resveratrol er ansett som et kosttilskudd, og det er sikkerhet og effekt har ikke blitt godkjent av US Food and Drug Administration.

Resveratrol beskytter cellenes DNA. Det er en kraftig antioksidant. Antioksidanter kan bidra til å forhindre celleskader forårsaket av frie radikaler. Frie radikaler er ustabile atomer forårsaket av forurensning, sollys og våre kropper naturlige fettforbrenningen som kan føre til kreft, aldring og hjernehinnen.

Hva er fordelene med å ta Resveratrol?

Resveratrol har blitt forfremmet til å ha mange helsemessige fordeler som beskytter hjertet og sirkulasjonssystemet, senke kolesterolet og beskytter mot blodpropp som kan føre til hjerteinfarkt og hjerneslag. Dyrestudier har foreslått det kan senke blodsukkernivået. Fordi resveratrol er ansett som en antioksidant, er det ofte fremmet for å redusere forekomsten av ulike kreftformer. Dyrestudier antyder også resveratrol kan senke hjerne plakk nivåer i Alzheimers sykdom. Imidlertid er godt kontrollerte, kliniske studier mangler i alle disse områdene, og mange av resveratrol påstander er basert på dyrestudier med mus. Resveratrol er ansett som et kosttilskudd, og er ikke godkjent av det amerikanske Food and Drug Administration for noen indikasjon. Definitive studier som viser passende doser, bruker, har langsiktige sikkerheten og effektiviteten er ikke utført.

Imidlertid er den kliniske nytten av resveratrol hos mennesker som undersøkes. Dyrestudier i mus tyder på at det kan være fordeler med vekttap, reduksjon av insulinresistens, og redusere dødeligheten i diabetes. Anti-kreft effekt er påvist i dyremodeller, også. Menneskelig forskning med resveratrol er begrenset. En liten og kort randomisert, dobbeltblind, cross-over studie i november 2011 utgaven av Cell Metabolism viste at 150 mg av resveratrol gang daglig i 30 dager betydelig redusert gjennomsnittlig systolisk og arterielle blodtrykket, tumor nekrose faktor (en markør for inflammasjon ), plasma glukose og insulin konsentrasjoner, og plasma triglyserid konsentrasjoner, blant andre funn. Bivirkninger av resveratrol ble ikke sett i studien. Forskere oppmerksom på at lengre studier ved høyere doser er nødvendig før resultatene kan bekreftes. [1]

Interaksjonsstudier med resveratrol er ikke utført. Den sannsynlige samspill med blodfortynnende bør tas i betraktning. Pasienter som tar blodfortynnende medisiner som aspirin, warfarin, eller klopidogrel bør informere legen sin at de tar resveratrol. I tillegg kan pasienter bør alltid informere helsepersonell om eventuelle kosttilskudd eller over-the-counter medisiner de bruker.

Pasienter som har blodsykdommer, som kan forårsake blødninger, bør overvåkes av en lege mens du tar dette produktet. Folk som gjennomgår kirurgi bør slutte å ta resveratrol to uker før operasjonen, og ikke ta det for to uker etter operasjonen for å redusere risikoen for blødning.

Ikke ta resveratrol kosttilskudd eller store mengder av naturlige matvarer som inneholder resveratrol mens de er gravide eller ammer. Det er en mangel på forskning på dette området for å bevise sikkerhet. Resveratrol bør unngås hos barn.

Resveratrol har mild estrogenic aktivitet og inntil mer er kjent, kvinner med kreft og andre forhold som er østrogen sensitive bør søke lege før du tar resveratrol.

Resveratrol reduserer aktiviteten av enzymer involvert i legemiddelmetabolisme, men om den har en betydelig effekt hos mennesker har ikke blitt undersøkt.

Bivirkninger av resveratrol hos mennesker har ikke blitt rapportert. Langsiktige bivirkninger er ikke kjent. En liten og kortvarig klinisk studie gjennomført i 2011 hos overvektige pasienter som fikk 150 mg per dag av resveratrol bemerket ingen bivirkninger. [1]

[1] Timmers S., Konings E., Bilet L, et al. Kalori begrensning lignende Effekter av 30 Days of Resveratrol tilskudd på energiomsetningen og metabolsk profil i Vektige mennesker. Cell Metabolism 2011; 14: 612-622

Kosttilskudd multivitamin, fiskeolje, biotin, Lovaza, Q10, askorbinsyre, kalsium / vitamin d, Koenzym Q10, Probiotiske Formula, omega-3 flerumettede fettsyrer, sink, Caltrate 600 + D, Citracal + D, Metanx, alpha-lipoic syre, pyridoksin, druesukker, Osteo Bi-Flex

Hvilke andre legemidler vil påvirke Resveratrol?

Hvem bør ikke ta Resveratrol?

Hva er de mulige bivirkninger av Resveratrol?

Referanser

resveratrol