rehab etter operasjonen: hvorfor du trenger det, og hvordan det hjelper utvinning

Melinda Ratini, DO, M; på 29 januar 2016

Forbedre bevegelse og bevegelsesutslag i den delen av kroppen hvor du hadde surger; Styrke muskel; Reduser pai; Hjelpe deg gå igjen – først med krykker eller rullator, og deretter på ow; Lær deg å gjøre daglige aktiviteter, som for eksempel gå i trapper, stå opp fra en stol eller seng, komme inn og ut av en bil, kle og bade

Du har hatt operasjonen, og tankene dine forteller deg det er på tide å vende tilbake til gamle rutiner. Men kroppen din sier: “Ikke så fort.” Sannheten er, før du kan få tilbake til business as usual, vil du sannsynligvis trenger litt rehab for å få styrke.

Med hjelp av en fysioterapeut og andre spesialister, vil du lære den beste og tryggeste måten å gå, bade, kle, og ta vare på deg selv. Og du vil få øvelser for å gjøre musklene sterkere og hjelpe deg med å forbedre måten du beveger den delen av kroppen der du måtte operasjonen.

Det kan få fart på utvinningen uansett hva slags operasjon du har hatt, det være seg en felles erstatning, hjertekirurgi, eller en prosedyre for å behandle kreft. Du vil sannsynligvis begynne mens du fortsatt er på sykehuset. En terapeut vil hjelpe deg å komme ut av sengen og begynne å gå igjen. Du vil også gjøre andre øvelser for å få deg klar til å dra hjem.

Når du er utskrevet fra sykehuset, kan du avslutte utvinning med et opphold på et rehabiliteringssenter. Avhengig av hvilken type operasjon du hadde, kan du være der i noen uker eller måneder. Eller legen din kan foreslå at du besøker en “ambulant” center, som betyr at du bor hjemme, men får behandling under regelmessige avtaler en eller flere ganger i uken. Noen ganger kan en terapeut vil komme hjem til deg.

Det tar tid og krefter, men det er verdt det. Husk noen viktige mål for ditt rehab program

Ulike eksperter hjelpe med ulike deler av rehab. Noen folk som kan være på laget ditt