reaktiv tilknytningsforstyrrelse

Reaktiv tilknytningsforstyrrelse er en sjelden, men alvorlig tilstand der et spedbarn eller små barn ikke etablere sunne vedlegg med foreldre eller omsorgspersoner. Reaktiv tilknytningsforstyrrelse kan utvikle seg dersom barnets grunnleggende behov for komfort, hengivenhet og pleie ikke er oppfylt og kjærlig, omsorgsfull, stabile vedlegg med andre er ikke etablert.

Med behandling, kan barn med reaktiv tilknytningsforstyrrelse utvikle mer stabile og sunne relasjoner med omsorgspersoner og andre. Behandlinger for reaktiv tilknytningsforstyrrelse inkluderer positive barn og omsorgsperson interaksjoner, et stabilt, pleie miljø, psykologisk rådgivning og forelder eller omsorgsperson utdanning.

Reaktiv tilknytningsforstyrrelse kan starte i barndommen. Det finnes lite forskning på tegn og symptomer på reaktiv tilknytningsforstyrrelse utover tidlig barndom, og det er fortsatt usikkert om det forekommer hos barn eldre enn 5 år.

Tegn og symptomer kan omfatte

Reaktiv tilknytningsforstyrrelse er sjelden. Tegn og symptomer kan forekomme hos barn som ikke har reaktiv tilknytningsforstyrrelse eller som har en annen lidelse som autisme spektrum lidelse. Det er viktig å ha barnet vurdert av en psykiater som kan fortelle om slik oppførsel indikerer en mer alvorlig problem.

Hvis du tror barnet ditt kan ha reaktiv tilknytningsforstyrrelse, kan du begynne med å besøke din primære omsorgsperson eller barnelege. Du kan imidlertid bli henvist til en lege som er spesialist i diagnostisering og behandling av reaktiv tilknytningsforstyrrelse eller en barnelege som spesialiserer seg på atferd og utvikling for en fullstendig evaluering.

Tenk å få en vurdering om babyen eller barnet viser noen av de tegn og symptomer ovenfor.

Når bør du oppsøke lege

Hva du kan gjøre

Å føle seg trygge og utvikle tillit, spedbarn og små barn trenger et stabilt, omsorg miljø. Deres grunnleggende følelsesmessige og fysiske behov må være konsekvent oppfylt. For eksempel, når en baby gråter, hans eller hennes behov for et måltid eller en bleie endring må møtes med en felles følelsesmessig utveksling som kan omfatte øyekontakt, smilende og kjærtegnet.

Et barn som har behov blir oversett eller møtt med mangel på følelsesmessig reaksjon fra omsorgspersoner kommer ikke til å forvente omsorg eller komfort eller danne en stabil tilknytning til omsorgspersoner.

Hva du kan forvente fra legen din

De fleste barn er naturlig spenstig, og selv de som har blitt neglisjert, bodde i barnehjem eller hadde flere omsorgspersoner kan utvikle sunne relasjoner. Det er ikke klart hvorfor noen babyer og barn utvikler reaktiv tilknytningsforstyrrelse og andre ikke.

psykiatrisk evaluering

Ulike teorier om reaktiv tilknytningsforstyrrelse og dens årsaker finnes, og mer forskning er nødvendig for å utvikle en bedre forståelse og bedre diagnose og behandling.

Kontroversielle og tvangs teknikker

Risikoen for å utvikle reaktiv tilknytningsforstyrrelse fra alvorlige sosiale og emosjonelle forsømmelse eller mangel på mulighet til å utvikle stabile vedlegg kan øke hos barn som

Men de fleste barn som er alvorlig forsømt ikke utvikle reaktiv tilknytningsforstyrrelse.

Uten behandling kan reaktiv tilknytningsforstyrrelse fortsette i flere år og kan ha livslang konsekvenser. Imidlertid trengs mer forskning for å finne ut om problemene hos eldre barn og voksne er knyttet til opplevelser av reaktiv tilknytningsforstyrrelse i barndom og tidlig barndom.

Det er en god idé å være godt forberedt til timen. Her er litt informasjon for å hjelpe deg å få klar og vet hva du kan forvente fra legen din.

Før utnevnelsen lage en liste over

For tegn og symptomer som kan være forårsaket av festeproblemer, noen grunnleggende spørsmål å spørre legen din inkluderer

Barnets lege eller mentale helse leverandøren er sannsynligvis spørre deg en rekke spørsmål. Å være klar til å svare dem kan reservere tid til å gå over noen punkter du ønsker å bruke mer tid på. Noen spørsmål legen kan spørre omfatte

Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5), utgitt av American Psychiatric Association, omfatter diagnostiske kriterier for reaktiv tilknytningsforstyrrelse, for eksempel

Men noen eksperter bruke andre kilder, i stedet for DSM-5, som et grunnlag for å diagnostisere reaktiv tilknytningsforstyrrelse.

En grundig, grundig undersøkelse av en barnepsykiater er nødvendig for å diagnostisere reaktiv tilknytningsforstyrrelse.

Barnets evaluering kan omfatte

Barnets lege vil også være lurt å utelukke andre mulige årsaker, som tegn og symptomer på reaktiv tilknytningsforstyrrelse kan ligne på de som er knyttet til andre lidelser, inkludert

Barn med reaktiv tilknytningsforstyrrelse antas å ha kapasitet til å danne vedlegg, men denne muligheten har blitt kompromittert av sine erfaringer. Den beste behandling for et barn med reaktiv løsrivelse lidelse er en positiv, kjærlig, stabil, omsorgsfull miljø og omsorgsperson.

Det finnes ingen standard behandling for reaktiv tilknytningsforstyrrelse, men det bør involvere både barnet og foreldrene eller primære omsorgspersoner. Tidlig intervensjon ser ut til å forbedre resultatene. Mål for behandlingen er å bidra til at barnet

Behandlingsstrategier inkluderer

Andre tjenester som kan ha nytte barnet og familien inkluderer

The American Academy of Child og ungdomspsykiatri, American Psychiatric Association og American Professional Society på overgrep mot barn har alle kritisert farlige og udokumenterte behandlingsteknikker for reaktiv tilknytningsforstyrrelse.

Disse teknikkene inkluderer en hvilken som helst type terapi som involverer å tvinge eller tvinge et barn for å bryte ned det som antas å være barnets motstand mot vedlegg – en bevist teori om årsaken til reaktiv tilknytningsforstyrrelse. Disse kontroversielle praksis kan være psykisk og fysisk skade, og har ført til utilsiktede dødsfall.

Vokt dere for psykisk helse tilbydere som fremmer uortodokse eller ekstreme metoder. Noen tilbyr forskning som bevis for å støtte sine teknikker, men ingen har blitt publisert i anerkjente medisinske eller psykiske tidsskrifter.

Hvis du vurderer noen form for ukonvensjonell behandling, snakk med ditt barns psykiater første å sikre at det er legitimt og ikke skadelig.

Hvis du er en forelder eller omsorgsperson hvis barn har reaktiv tilknytningsforstyrrelse, er det lett å bli sint, frustrert og fortvilet. Du kan føle at barnet ikke elsker deg – eller at det er vanskelig å like barnet ditt noen ganger.

Du kan finne det nyttig å

Selv om det ikke er kjent med sikkerhet om reaktiv tilknytningsforstyrrelse kan forebygges, kan det være måter å redusere risikoen for sin utvikling.

gå til legen din