ramelteon (oralt) beskrivelse og merkenavn

Ramelteon tilhører gruppen av legemidler som kalles sentralnervesystemet (CNS) beroligende midler (legemidler som senker nervesystemet). Ramelteon brukes til å behandle søvnløshet (vanskeligheter med å sove). Ramelteon hjelper deg å få sove raskere og sove gjennom natten. Generelt sett, når søvn legemidlene brukes hver natt i lang tid, kan de miste sin effektivitet. I de fleste tilfeller bør sove medisiner bare brukes i korte perioder, for eksempel 1 eller 2 dager, og generelt for ikke lenger enn ett eller 2 uker.

Dette legemidlet er bare tilgjengelig med legens resept.

Dette produktet er tilgjengelig i følgende dosering former

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av ramelteon i den pediatriske populasjonen. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Passende studier utført hittil ikke har vist geriatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av ramelteon hos eldre.

Tablett

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

allergi

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du tar denne medisinen, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Pediatric

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med denne medisinen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

geriatrisk

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av de følgende legemidler anbefales vanligvis ikke, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Svangerskap

amming

Drug Interactions

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne medisin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

andre interaksjoner

Det er best å ta denne medisinen ikke mer enn 30 minutter før du går til sengs. Når du har tatt medisinen ikke delta i noen aktivitet i tillegg til å bli klar for senga.

Andre medisinske problemer

Ikke ta denne medisinen med eller rett etter et måltid.

dosering

Svelg tabletten hel. Ikke bryte den.

Denne medisinen bør komme med et medikament guide. Les og følg disse instruksjonene nøye. Spør legen din hvis du har spørsmål.

Dosen av denne medisinen vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av denne medisinen. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Spør helsepersonell om hvordan du bør kvitte deg med noen form for medisin du ikke bruker.

Insomnia som varer etter 7 til 10 dagers behandling kan være et tegn på en annen medisinsk problem som bør vurderes. Ta kontakt med legen din dersom nye eller forverrede symptomer på søvnløshet oppstår.

Denne medisinen kan føre til en alvorlig type allergisk reaksjon som kalles anafylaksi. Anafylaksi kan være livstruende og krever øyeblikkelig legehjelp. Slutt å ta dette legemidlet og ringe legen din med en gang hvis du har kløe, elveblest, problemer med å puste, eller noen hevelse i hendene, ansiktet eller munnen når du tar denne medisinen.

Unngå å drikke alkohol mens du bruker denne medisinen. Ramelteon vil legge til effekter av alkohol.

Dersom du utvikler noen uvanlige og rare tanker eller oppførsel mens du tar ramelteon, sørg for å diskutere det med legen din. Noen endringer som har skjedd i mennesker tar denne medisinen er som de sett i mennesker som drikker alkohol og deretter handle på en måte som ikke er normalt. Andre endringer kan være mer uvanlige og ekstreme, slik som forvirring, forverring av depresjon, hallusinasjoner (se, høre eller føle ting som ikke er der), selvmordstanker, og uvanlig spenning, nervøsitet, eller irritabilitet.

Denne medisinen kan føre til at noen mennesker til å bli døsig, svimmel eller mindre våken enn de er normalt. Sørg for at du vet hvordan du reagerer på legemidlet før du kjører, bruker maskiner, eller gjøre noe annet som kan være farlig hvis du er svimmel eller ikke våken. Denne medisinen kan også føre til søvnrelatert atferd som søvn-kjøring, i søvne, har sex, telefonsamtaler, eller lage og spise mat mens sover eller ikke helt våken. Dersom disse reaksjonene oppstår, legen din med en gang.

Tapte Dose

Hvis endring av menstruasjon eller utflod fra brystvortene (kvinner), redusert interesse for sex, eller problemer med å bli gravid oppstår, sørg for å diskutere det med legen din.

Lagring

Dette legemidlet bør ikke brukes sammen med fluvoksamin (Luvox®).

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer resept eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte eller vitamintilskudd.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.