radiop før bruk

allergi

Pediatric

Ved avgjørelsen av å motta en diagnostisk test, må risikoen ved å ta testen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For disse testene, skal de følgende anses

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på medisiner i denne gruppen eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Selv om det ikke er noen spesifikk informasjon sammenligne bruk av radioopake midler hos barn med bruk i andre aldersgrupper, er disse midlene forventes ikke å forårsake forskjellige bivirkninger eller problemer hos barn enn de gjør hos voksne når det brukes i blæren eller urinlederne. Det finnes ingen spesifikk informasjon om bruken av radioopake midler hos barn for studier av livmoren eller egglederne.

Mange medisiner har ikke blitt undersøkt spesifikt hos eldre mennesker. Derfor kan det ikke være kjent om de virker på akkurat samme måte som de gjør hos yngre voksne. Selv om det ikke er noen spesifikk informasjon sammenligne bruk av radioopake midler for instillasjon i blæren eller urinlederne eller inn i livmoren og egglederne hos eldre med bruk i andre aldersgrupper, er disse midlene forventes ikke å forårsake forskjellige bivirkninger eller problemer i eldre mennesker enn de gjør hos yngre voksne.

Studier på effekter i svangerskapet når radioopake agenter er innpodet i blæren eller urinlederne ikke har blitt gjort på kvinner. Dyrestudier har blitt gjort kun med iothalamate, som ikke har vist seg å forårsake fødselsskader eller andre problemer.

Diagnostiske tester i livmoren og egglederne bruker radioopake agenter er ikke anbefalt under graviditet eller i minst 6 måneder etter en graviditet er avsluttet. Testen kan føre til andre problemer, slik som infeksjoner i livmoren.

geriatrisk

Også radioopake midler som inneholder jod har, i sjeldne tilfeller, forårsaket hypotyreose (underactive skjoldbruskkjertelen) i baby da de ble injisert i fostersekken sent i svangerskapet. I tillegg, x-stråler av magen under svangerskapet kan ha skadelige effekter på fosteret. Sørg for at legen din vet om du er gravid eller hvis du mistenker at du kan være gravid når du skal motta denne røntgentett agent.

Svangerskap

Selv små mengder radioopake agenter er absorbert i kroppen og kan gå over i morsmelk, har disse midlene ikke vist seg å forårsake problemer i sykepleie babyer. Men det kan være nødvendig for deg å slutte å amme midlertidig etter å ha mottatt et røntgentett agent. Pass på at du har diskutert dette med legen din.

amming

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Fortell din lege hvis du tar noen andre reseptbelagte eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisin.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Drug Interactions

andre interaksjoner

Andre medisinske problemer

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av diagnostiske tester i denne klassen. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt