quedexy xr (oral)

tå-PIR-a-kompis

I USA.

Tilgjengelige dosering Forms

Terapeutisk Klasse: Anti

Kjemisk Klasse: fruktopyranosesulfamat

Topiramat brukes alene eller sammen med andre legemidler for å behandle visse typer anfall (f.eks partielle anfall, tonisk-kloniske anfall, eller Lennox-Gastaut syndrom). Denne medisinen vil ikke kurere epilepsi og vil bare jobbe for å kontrollere anfall så lenge du fortsetter å ta det. Det er også brukt for å forhindre migrene hodepine.

Dette legemidlet er bare tilgjengelig med legens resept.

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av topiramat kapsler eller tabletter, eller Qudexy ™ utvidet-release kapsler for behandling av anfall hos barn yngre enn 2 år (når det brukes alene eller sammen med andre legemidler) . er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av Trokendi ™ utvidet-release kapsler for behandling av anfall hos barn yngre enn 6 år.

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av topiramat kapsler eller tabletter for forebygging av migrene hos barn yngre enn 12 år. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Selv om hensiktsmessige studier på forholdet av alder til effektene av topiramat ikke har blitt utført i den geriatriske populasjonen, blir geriatriske-spesifikke problemer som ikke er forventet å begrense nytten av topiramat hos eldre. Men eldre pasienter er mer sannsynlig å ha aldersrelaterte nyreproblemer, som kan kreve forsiktighet og en justering av dosen for pasienter som fikk topiramat.

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du tar denne medisinen, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av de følgende legemidler anbefales vanligvis ikke, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende er ikke anbefalt. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med denne medisinen, endre noen av de andre medisinene du tar, eller gi deg spesielle instruksjoner om bruk av mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne medisin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Denne delen inneholder informasjon om riktig bruk av en rekke produkter som inneholder topiramat. Det kan ikke være spesifikke for Quedexy XR. Vennligst les med forsiktighet.

Ta denne medisinen som foreskrevet av legen din. Ikke bruk mer av det, ikke bruke det oftere, og ikke bruke den for en lengre tid enn legen bestilt.

Denne medisinen kommer med en Medisinering Guide. Les og følg instruksjonene nøye. Spør legen din hvis du har spørsmål.

Topiramat kan tas med eller uten mat.

Svelg Trokendi XR ™ utvidet-release kapsel helhet. Ikke åpne, knuse eller tygge kapselen.

Unngå å drikke alkohol med Qudexy ™ XR eller Topamax®, eller unngå for 6 timer før og 6 timer etter inntak av Trokendi XR ™ kapsel.

Svelg tabletten hel. Ikke knus, knus eller tygg det. Tabletten kan smake bittert hvis det holdes i munnen eller tygges.

Den Topamax® dryss kapsel eller Qudexy ™ XR utvidet-release kapsel kan svelges hele eller åpnes og stenket på en liten mengde (1 teskje) av myk mat som eplesaus. Svelge maten blandingen umiddelbart uten å tygge. Ikke oppbevar blandingen for bruk på et senere tidspunkt.

Drikk ekstra vann med denne medisinen for å forebygge nyrestein.

Dosen av denne medisinen vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av denne medisinen. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, ta den så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Hvis du glemmer en dose eller glemmer å bruke medisin, bruk den så snart du kan. Hvis din neste dose av Topamax® kapsel eller tablett er mindre enn 6 timer unna, vente til da for å bruke medisin og hoppe over den glemte dosen.

Hvis du går glipp av mer enn en dose av Topamax® kapsel eller tablett, ta kontakt med legen din for å få instruksjoner om hvordan å re-starte den.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Det er svært viktig at legen din sjekke din eller ditt barns fremgang på regelmessige besøk for å se om medisinen fungerer som den skal. Blodprøver kan være nødvendig å se etter uønskede effekter.

Ved hjelp av denne medisinen mens du er gravid kan skade det ufødte barnet. Bruk en effektiv form for prevensjon for å unngå å bli gravid. Hvis du tror du har blitt gravid mens du bruker denne medisinen, legen din med en gang.

P-piller som inneholder østrogen kan ikke fungere riktig hvis du tar dem med topiramat. For å unngå å bli gravid, må du bruke en ekstra form for prevensjon sammen med p-pille. Hvis du har spørsmål om dette, sjekk med din lege eller apotek.

Denne medisinen kan føre til synsforstyrrelser, klossethet eller ustøhet, svimmelhet, tretthet eller problemer med å tenke eller snakke. Sørg for at du vet hvordan du eller barnet ditt reagerer på legemidlet før du kjører, bruker maskiner, klatre i høye steder, svømme, eller gjøre noe annet som kan være farlig hvis du ikke er våken, godt koordinert, eller i stand til å tenke eller se godt.

Dette legemidlet vil legge til effekter av alkohol og andre CNS-depressiva (legemidler som gjør deg døsig eller mindre våken). Noen eksempler på CNS depressiva er antihistaminer eller medisin for høysnue, allergier, eller forkjølelse, reseptbelagte smertestillende medisiner, eller søvn medisiner. Sjekk med legen din før du tar noen av disse legemidlene, mens du eller barnet ditt bruker topiramat.

Sjekk med legen din umiddelbart hvis du eller barnet ditt har endringer i synet eller smerter rundt øynene under og etter behandling med denne medisinen. Legen din kan ønske øynene dine til å bli sjekket av øyelege (øyelege).

Denne medisinen kan få deg til å svette mindre noe som vil føre til at kroppstemperaturen øker. Vær ekstra forsiktig for ikke å bli overopphetet under trening eller varmt vær med denne medisinen. Overoppheting kan føre til heteslag og varme bad eller sauna kan gjøre deg svimmel eller føler deg svimmel.

Topiramat kan føre til at noen mennesker til å bli opphisset, irritabel, eller vise andre unormale atferd. Det kan også føre til at noen mennesker å ha selvmordstanker og tendenser eller å bli mer deprimert. Hvis du, barnet ditt eller din omsorgsperson opplever noen av disse bivirkningene, legen din med en gang.

Denne medisinen kan føre til kvalme, muskelskjelvinger, pusteproblemer, spiseproblemer, raske hjerteslag, rastløshet, og abdominal eller magesmerter. Fortell legen din med en gang hvis du eller barnet ditt har noen av disse symptomene. Du har kanskje en alvorlig tilstand som kalles metabolsk acidose (for mye syre i blodet).

Denne medisinen kan føre til langsom vekst. For barn, vil legen trenger for å holde styr på høyde og vekt for å sørge for at barnet vokser ordentlig.

Ikke plutselig slutte å ta denne medisinen uten å sjekke først med legen din. Stoppe medisinen plutselig kan føre til flere anfall for å gå tilbake eller å skje oftere. Legen din kan ønske deg eller barnet ditt å gradvis redusere mengden du tar før du stopper den helt.

Sjekk med legen din med en gang hvis du eller barnet ditt har uvanlig tretthet, sløvhet, tretthet, svakhet, følelser av treghet, mental depresjon eller angst, mareritt eller uvanlig livaktige drømmer, eller oppkast. Dette kan være symptomer på en alvorlig tilstand som kalles hyperammonemic encefalopati.

Sjekk med legen din med en gang hvis du eller barnet ditt har plutselige ryggsmerter, mage eller magesmerter, smerte mens urinering, eller blodig eller mørk urin. Disse kan være symptomer på nyrestein.

Fortell legen din om din eller ditt barns hud føles som det brenner, gjennomgang, kløe, eller hvis du har nummenhet, stikkende, “pins og nåler”, eller prikking følelse etter bruk av topiramat.

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer resept eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte eller vitamintilskudd.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Få nødstilfelle hjelp umiddelbart hvis noen av følgende symptomer på overdosering

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.