psoriasisartritt

Psoriasis artritt Oversikt

Psoriasisartritt er en form for artritt (leddbetennelse); som kan oppstå på personer som har huden; sykdommen psoriasis. Psoriasis er en vanlig tilstand; preget av skjellende rød og hvit hud patcher .; Psoriasisartritt kan ramme alle ledd i kroppen; herunder ryggraden.

Alle kan bli påvirket av psoriasisartritt, men det er; mer vanlig i kaukasiere enn afrikanske amerikanere; eller asiatiske amerikanere. Det mest vises; mellom 30 og 50, men det kan også begynne; i barndommen. Ifølge Centers for Disease; Control og Prevention (), 10 til 20 prosent av; mennesker med psoriasis etter hvert utvikle psoriasis; leddgikt. Vanligvis står foran hudsykdom leddgikt; noen ganger ved flere år. Men i noen tilfeller; leddgikt symptomer vises først.

Årsaken til psoriasisartritt er ikke kjent, men; Legene mener at en kombinasjon av genetiske og; miljømessige faktorer er involvert. Forskning viser; at personer med psoriasis artritt ofte har en familie; medlem med psoriasis eller leddgikt. Hos personer som er; mottakelig, kan en infeksjon aktivere immunsystemet; system, utløser utvikling av psoriasis; leddgikt.

Psoriasisartritt påvirker både hud og; bevegelsesapparatet. Leddene mest; rammet er de distale ledd (de som er nærmest til spiker); av fingre eller tær, så vel som håndledd, knær; ankler og korsrygg.

Symptomer på Psoriasis artritt

Muskel symptomer kan omfatte

Hud symptomer kan omfatte

Andre symptomer kan være

Diagnosen psoriasisartritt er gjort basert på; resultatene av en medisinsk og slektshistorie og; fysisk eksamen samt x-stråler eller magnetisk; resonance imaging (MRI) av de berørte ledd .; Selv om det ikke er noen laboratorietest for å diagnostisere psoriatisk; leddgikt, kan legen din bestille tester på blod eller felles; væske til å utelukke andre former for artritt med lignende; symptomer. Hvis du har psoriasis og begynner å utvikle seg; leddsmerter, er det viktig å oppsøke lege. Tidlig; diagnostisering og behandling av psoriasisartritt kan hjelpe; forhindre uopprettelig leddskader.

Behandling for psoriasis artritt, avhenger i stor grad av; alvorlighetsgrad. Hvis sykdommen er mild og påvirker bare en; par ledd, behandling med ikke-steroide antiinflammatoriske; legemidler (NSAID) 1 kan være tilstrekkelig for; behandling av smerte og inflammasjon. For akutt betent; ledd, kan kortikosteroid injeksjoner være nyttig. Til; mer vedvarende sykdom som påvirker flere ledd; sterkere sykdomsmodifiserende antirevmatiske medikamenter; (DMARD) og / eller antitumor-nekrosefaktor (TNF); midler kan være nødvendig for å kontrollere sykdommen. 2

Forskere over hele USA og; verden er forskning som vil til slutt; forbedre forståelsen og utfall av psoriasis; leddgikt.

Noen lovende forskningsområder omfatter

Genetikk. Forskere som støttes av National; Institute of leddgikt og muskel og hud; Sykdommer (NIAMS) jobber med å avdekke gener; forbundet med psoriasis, så vel som modifiserende gener; som kan indikere hvilke folk med psoriasis er også; i fare for psoriasisartritt. Identifisering av gener som; øke risikoen for psoriasisartritt vil hjelpe forskerne; låse opp hemmeligheter dette problematisk sykdom, og; identifisere mål for mer spesifikk og effektiv behandling.

Biologisk terapi. Biologisk terapi som blokkerer; inflammatoriske cytokin TNF har vist seg å være blant; de mest effektive behandlinger for psoriasis artritt. EN; rekke andre biologiske legemidler er nå i klinisk; studier for psoriasisartritt, og forskere fortsetter å; se etter mål for biologisk behandling for sykdommen.

Rollen til vitamin D. En fersk studie viste at; vitamin D-mangel er vanlig hos personer med; psoriasisartritt. En ny studie støttet av; NIAMS er designet for å undersøke effektene av vitamin; D-tilskudd, sammen med marine omega-3 fett; og dokosaheksaensyre (DHA), på forekomst; inflammasjon og kronisk smerte i autoimmun; sykdommer som psoriasis artritt.

Risikofaktorer. For bedre å forstå hva som forårsaker; psoriasisartritt, med det endelige målet om å stoppe sin; utvikling, forskere ser på faktorer som; forutsi risikoen for leddgikt blant personer med psoriasis .; En fersk studie fant at personer med psoriasis som; rapportert å være overvektig i en alder av 18 var mer sannsynlig at; utvikle leddgikt og utvikle det i en tidligere alder enn; mennesker med en normal kroppsmasseindeks (BMI). Annen; forskning har vist at mer alvorlig hudsykdom er; prediktive for en økt risiko for leddsykdom.

Diagnostics. Likheten mellom psoriasisartritt; og andre inflammatoriske former for leddgikt kan forsinke en; nøyaktig diagnose, spesielt når leddgikt; står foran hudsykdom. En gruppe forskere på jakt etter bedre måter å diagnostisere sykdommen har; fant at en teknikk som kalles kontrastforsterket MRI; kan hjelpe leger skille mellom revmatoid; leddgikt og psoriasis artritt i hånd og håndledd; som ville gjøre dem i stand til å målrette behandlingsformer til hver; betingelse.

revmatologi

gikt

psoriasis

Oppdraget av National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer (NIAMS), en del av US Department of Health and Human Services’ernment (theernment), er å støtte forskning på årsaker, behandling og forebygging av leddgikt og muskel-skjelett og hudsykdommer; trening av grunnleggende og kliniske forskere til å gjennomføre denne forskningen; og formidling av informasjon om forskning fremskritt i disse sykdommene. Den NIAMS informant er en offentlig tjeneste sponset av NIAMS som gir helse informasjon og informasjonskilder. Ytterligere informasjon finnes på NIAMS nettstedet atniams.theernment.

(Theernment) -Den landets Medical Research Agency-Det er den primære føderale etaten for å gjennomføre og støtte grunnforskning, klinisk og translasjonell medisinsk forskning, og det undersøker årsaker, behandlinger og kurer for både vanlige og sjeldne sykdommer.

Denne boken inneholder informasjon om medisiner som brukes til å behandle helsetilstanden diskutert her. Når denne publikasjonen ble utviklet, vi følger den mest up-to-date (nøyaktig) informasjon tilgjengelig. Av og til er ny informasjon om medisiner utgitt.

Info- (463-6332);

Narkotika @ ataccessdata./scripts/cder/drugsat. Narkotika @ er en søkbar -godkjent legemidler.

/ NCHS

1 AMS Circle; Bethesda, MD 20892-3675; Telefon: 301-495-4484; 877-22-NIAMS (877-226-4267); TTY: 301-565-2966; Fax: 301-718-6366; E-post: .theernment; niams.theernment

14-AR-8001