Proscar: bruker, dosering og bivirkninger

Hva er Proscar?

Proscar brukes til å behandle symptomer på godartet prostatahyperplasi (BPH) hos menn med forstørret prostata.

Proscar kan også brukes til formål som ikke er nevnt i denne medisinen guide.

Proscar bør aldri bli tatt av en kvinne eller et barn. Finasteride kan absorberes gjennom huden, og kvinner eller barn bør ikke få lov til å håndtere Proscar tabletter.

Viktig informasjon

Selv Proscar er ikke for bruk av kvinner, kan denne medisinen forårsake fødselsskader dersom en kvinne blir utsatt for det i løpet av svangerskapet. Proscar tabletter bør ikke håndteres av en kvinne som er gravide eller som kan bli gravide. Hvis en kvinne ved et uhell kommer i kontakt med denne medisinen fra en knust tablett, vask området med såpe og vann med en gang.

Før du tar Proscar fortelle legen din dersom du noen gang har hatt en allergisk reaksjon på finasterid, eller til en lignende medisin som heter dutasterid (Avodart).

Bruke Proscar kan øke risikoen for å utvikle prostatakreft. Legen din vil utføre tester for å sikre at du ikke har andre forhold som ville hindre deg fra trygt å bruke Proscar.

Ring legen din med en gang hvis du merker bryst klumper, smerter, væske fra brystvortene, eller andre bryst endringer. Dette kan være tegn på mannlig brystkreft.

Før du tar denne medisinen

Proscar bør aldri bli tatt av en kvinne eller et barn. Finasteride kan absorberes gjennom huden, og kvinner eller barn bør ikke få lov til å håndtere Proscar tabletter.

For å sikre at du kan trygt ta Proscar fortelle legen din hvis du har noen av disse andre forhold

leversykdom, eller unormale leverenzymer

prostatakreft

en blære muskelsykdom

innsnevring av urinrøret

hvis du ikke klarer å urinere; eller / p>

hvis du noen gang har hatt en allergisk reaksjon på et lignende legemiddel som heter dutasterid (Avodart).

Bruke Proscar kan øke risikoen for å utvikle prostatakreft. Legen din vil utføre tester for å sikre at du ikke har andre forhold som ville hindre deg fra trygt å bruke finasterid.

Selv Proscar er ikke for bruk av kvinner, kan denne medisinen forårsake fødselsskader dersom en kvinne blir utsatt for det i løpet av svangerskapet. Proscar tabletter bør ikke håndteres av en kvinne som er gravide eller som kan bli gravide. Hvis en kvinne ved et uhell kommer i kontakt med denne medisinen fra en knust tablett, vask området med såpe og vann med en gang.

Ta Proscar nøyaktig som foreskrevet av legen din. Ikke ta det i større mengder eller lenger enn anbefalt. Følg instruksjonene på resept etiketten.

Ta denne medisinen med et fullt glass vann.

Proscar kan tas med eller uten mat. Ta medisinen på samme tid hver dag.

For å være sikker Proscar hjelper din tilstand og ikke forårsaker skadelige effekter, kan blodet må testes ofte. Legen din vil også teste din prostata spesifikt antigen (PSA) for å sjekke for prostatakreft. Gå til legen din regelmessig.

Bruk Proscar regelmessig for å få mest mulig nytte. Få din resept etterfylt før du går tom for medisin helt.

Oppbevar Proscar ved romtemperatur unna fuktighet, varme og lys. Hold flasken godt lukket når den ikke er i bruk.

Ta den glemte dosen så snart du husker det. Hopp over den glemte dosen hvis det er nesten tid for neste planlagte dose. Ikke ta ekstra medisin for å gjøre opp ubesvarte dose.

Hvordan bør jeg ta Proscar?

Unngå å få opp for fort fra sittende eller liggende stilling, eller du kan føle deg svimmel. Få opp sakte og stødig selv for å forhindre et fall.

Få nødstilfelle medisinsk hjelp hvis du har noen av disse tegnene på en allergisk reaksjon på Proscar: elveblest; pustevansker, hevelser i ansiktet, lepper, tunge eller svelg. Ring legen din med en gang hvis du merker bryst klumper, smerter, væske fra brystvortene, eller andre bryst endringer. Dette kan være tegn på mannlig brystkreft.

Mindre alvorlige Proscar bivirkninger kan omfatte

impotens, tap av interesse for sex, eller problemer med å ha en orgasme

unormal ejakulasjon

hevelse i hender og føtter

hevelse eller ømhet i brystene

svimmelhet, svakhet

følelsen som du kanskje passere ut

hodepine

rennende nese; eller

hudutslett.

De seksuelle bivirkninger av Proscar (nedsatt libido, problemer med å ha en ereksjon, ejaculation problemer) kan fortsette etter at du slutter å ta denne medisinen. Snakk med legen din hvis du har spørsmål om disse bivirkningene.

Hva skjer hvis jeg glemmer en dose?

Dette er ikke en komplett liste over bivirkninger og andre kan forekomme. Ring legen din for medisinske råd om bivirkninger. Du kan rapportere bivirkninger til regjeringen ved stats 1088.

Hva skjer hvis jeg overdose?

Det kan være andre stoffer som kan samhandle med Proscar Fortell legen din om alle medisiner du bruker. Dette inkluderer reseptbelagte, over-the-counter, vitamin og urte-produkter. Ikke start en ny medisin uten å fortelle legen din.

Hva bør jeg unngå?

Finasteride er tilgjengelig med en resept under merkenavnene Proscar og Propecia. Andre merker eller generelle formuleringer kan også være tilgjengelig. Spør på apoteket eventuelle spørsmål du har om denne medisinen, spesielt hvis det er nytt for deg.

Proscar 5 mg – blå, epleformede, filmdrasjerte tabletter

Propecia 1 mg – tan, åtte-sided, filmdrasjerte tabletter

Proscar bivirkninger

7.01.2012-06-01, 04:26:27

Graviditet Kategori X Ikke for bruk under graviditet

CSA Schedule N Ikke et kontrollert stoff

Godkjenning Historie Kalender Drug historie i regjeringen

Benign prostatahyperplasi Cialis, tamsulosin, Flomax, finasterid, doxazosin, terazosin, prazosin, Avodart, Cardura, alfuzosin, Rapaflo, tadalafil, dutasteride, Hytrin, Minipress, Uroxatral, Jalyn, silodosin, dutasterid / tamsulosin, Cardura XL

Hvilke andre legemidler vil påvirke Proscar?

Proscar (finasterid)

Hva innebærer medisinering ut?