progestin piller (oral, parenteral rute) beskrivelse og merkenavn

Progestiner er hormoner.

Lavdose gestagener for prevensjon brukes for å forhindre graviditet. Andre navn på progestin-bare p-piller er minipills og progestin-only piller (POP). Progestiner kan hindre befruktning ved å hindre en kvinnes egg fra fullt utviklet.

Canadian Brand Name

Også, progestiner forårsake forandringer ved åpningen av livmoren, slik som fortykning av slimhinnen i livmorhalsen. Dette gjør det vanskelig for partnerens sædcellene å nå egget. Befruktning av kvinnens egg med henne partnerens sæd er mindre sannsynlig å skje mens hun tar imot, eller bruke en progestin, men det kan skje. Selv så progestin gjøre det vanskeligere for det befruktede egget å bli festet til veggene i livmoren, noe som gjør det vanskelig å bli gravid.

Ingen prevensjonsmiddel er 100 prosent effektiv. Studier viser at færre enn 1 av hver 100 kvinner blir gravide i løpet av det første året av bruk etter korrekt mottatt injeksjonen i tide. Færre enn 10 av hver 100 kvinner som tar progestin riktig gjennom munnen for prevensjon blir gravid i løpet av første års bruk. Metoder som ikke fungerer så godt inkludere kondomer, membraner, eller spermicider. Diskuter med legen din hva alternativene er for prevensjon.

Progestin-piller er bare tilgjengelig med legens resept.

Vær sikker på legen din vet om du er på noen spesiell diett, for eksempel en lav-natrium eller lav-sukker diett.

Dette produktet er tilgjengelig i følgende dosering former

Tablett

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på medisiner i denne gruppen eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Progestiner har blitt brukt av tenåringer og har ikke vist seg å forårsake forskjellige bivirkninger eller problemer enn de gjør hos voksne. Du må ta progestin-bare p-piller hver dag for å få dem til å fungere. Progestiner beskytter ikke mot seksuelt overførbare sykdommer, en risikofaktor for tenåringer. Det er ikke kjent om Depo-Provera p-sprøyte fører til problemer med bein utvikling og vekst i tenåringer og unge kvinner. Det er viktig at legen din sjekke deg regelmessig for vekst problemer, spesielt hvis du har brukt denne medisinen i 2 år eller lenger.

Viktigheten av Diet

Dette legemidlet har blitt testet og har ikke vist seg å forårsake forskjellige bivirkninger eller problemer hos eldre mennesker enn det gjør hos yngre voksne.

allergi

Bruk av progestin-bare prevensjonsmidler under graviditet anbefales ikke. Legene bør bli fortalt ved mistanke om graviditet. Når uhell brukes under graviditet, har progestin brukt for prevensjon ikke skapt problemer.

Selv om progestiner går over i morsmelk, har lave doser av progestiner som brukes for prevensjon ikke vist seg å forårsake problemer i sykepleie babyer. Progestiner som brukes for prevensjon er anbefalt for ammende mødre når prevensjon er ønsket.

Pediatric

geriatrisk

Svangerskap

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du bruker noen av disse legemidlene, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Bruk av legemidler i denne klassen med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med et medikament i denne klassen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

amming

Ved hjelp av legemidler i denne klassen med noen av følgende medisiner er vanligvis ikke anbefalt, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Drug Interactions

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

andre interaksjoner

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av legemidler i denne klassen. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

For å gjøre bruk av et progestin som trygg og pålitelig som mulig, bør du forstå hvordan og når du skal ta det, og hvilke effekter kan forventes. Progestin for prevensjon vanligvis kommer med pasient retninger. Les dem nøye før du tar eller bruker denne medisinen.

Progestiner ikke beskytte en kvinne mot seksuelt overførbare sykdommer (SOS), inkludert humant immunsviktvirus (HIV), eller ervervet immunsvikt syndrom (AIDS). Bruken av latex (gummi) kondomer eller avholdenhet anbefales for beskyttelse mot disse sykdommene.

Ta denne medisinen som foreskrevet av legen din. Ikke ta mer av det, og ikke ta det for en lengre tid enn legen bestilt. For å gjøre dette kan øke sjansen for bivirkninger. Prøv å ta medisinen på samme tid hver dag for å redusere muligheten for bivirkninger, og å tillate det å fungere bedre.

Ved bruk av levonorgestrel tablett doseringsform for nødprevensjon

Ved bruk av medroksyprogesteron injeksjon doseringsform for prevensjon

Når du bruker en oral progestin doseringsform

Følg legens ordre om å planlegge riktig tid for å få en injeksjon av progestiner for prevensjon.

Dose legemidler i denne klassen vil være forskjellig for ulike pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av disse legemidlene. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Ring din lege eller apotek for å få instruksjoner.

For oral doseringsform (tabletter)

For injeksjon doseringsform

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Andre medisinske problemer

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

dosering

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Det er svært viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk. Dette vil tillate dosen justeres til endrede behov, og vil tillate eventuelle uønskede effekter for å bli oppdaget. Disse besøkene er vanligvis hver 12. måned når du tar progestin gjennom munnen for prevensjon.

Gestagener kan forårsake svimmelhet hos noen mennesker. Sørg for at du vet hvordan du reagerer på legemidlet før du kjører, bruker maskiner, eller gjøre noe annet som kan være farlig hvis du ikke er på vakt.

Det er mulig at enkelte doser av progestin kan føre til en midlertidig benskjørhet ved å endre hormonbalanse. Det er viktig at legen din vet om du har en økt risiko for osteoporose. Noen ting som kan øke risikoen for osteoporose inkluderer røyking, misbruker alkohol, bruker eller drikker store mengder koffein, og har en familiehistorie med osteoporose eller lett beinbrudd. Noen medisiner, for eksempel steroider (kortison-lignende medisiner) eller antiepileptika (beslag medisiner), kan også føre til benskjørhet. Det er spesielt viktig at du forteller legen din om noen av disse risikofaktorene hvis du tar Depo-Provera p-sprøyte eller Depo-SubQ Provera 104. Disse prevensjonsmidler kan føre til tap av beinmineraltetthet. Legen din kan erstatte disse prevensjonsmidler med en annen.

Vaginal blødning av ulike mengder kan oppstå mellom din vanlige menstruasjonsperioder i løpet av de første 3 månedene. Dette er ikke uvanlig, og betyr ikke at du skal slutte medisinen. Dette kalles spotting når blødningen er liten, eller gjennombruddsblødning når det er tyngre. Hvis dette skjer, fortsette på din vanlige doseringsplan. Sjekk med legen din

Tapte menstruasjonen kan forekomme. Hvis du mistenker en graviditet, bør du ringe legen din umiddelbart.

Hvis du er planlagt for alle laboratorieprøver, forteller legen din at du tar en progestin. Progestiner kan endre visse testresultater.

Tapte Dose

Følgende legemidler kan redusere effekten av progestin for prevensjon

Lagring

Noen ganger kan legen bruke disse medisinene med progestiner for prevensjon, men legen vil gi deg spesielle retninger for å følge for å sørge for at progestin fungerer som den skal. For å hindre graviditet, må du bruke en annen metode for prevensjon sammen med progestin når du også bruke en medisin som kan redusere effekten av progestin. Hvis du bruker medroksyprogesteron injeksjon for prevensjon, fortsette å bruke en back-up metoden for prevensjon før du har din neste injeksjon, selv om medisinen som påvirker prevensjonsmidler er avviklet. Hvis du bruker den muntlige tabletter, fortsette å bruke en back-up prevensjonsmetode for en full syklus (eller 4 uker), selv om medisinen som påvirker prevensjonsmidler er avviklet.

Hvis du kaster opp din oral progestin-bare prevensjons en eller annen grunn i løpet av noen timer etter å ha tatt det, ikke ta en ny dose. Gå tilbake til din vanlige doseringsplan og bruke en ekstra back-up prevensjonsmetode i 48 timer.

Hvis du mottar levonorgestrel tabletter for nødprevensjon og brekninger innen 1 time etter inntak av enten dose av medisinen, ta kontakt med din lege for å diskutere hvorvidt dosen bør gjentas.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din så snart som mulig hvis noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Ikke alle bivirkningene nevnt ovenfor, er blitt rapportert for hver av disse medisinene, men de har vært rapportert for minst ett av dem. Alle progestin er like, så noen av de ovennevnte bivirkningene kan forekomme med noen av disse legemidlene.

Etter at du slutter å bruke denne medisinen, kan kroppen din trenger tid til å justere. Hvor lang tid dette tar, avhenger av hvor mye medisin du bruker, og hvor lang tid du brukte den. I løpet av denne perioden, sjekk med legen din dersom du merker noen av følgende bivirkninger

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.