pneumokokkvaksine planlegge og bivirkninger

Det er to vaksiner tilgjengelig for å beskytte barn mot pneumokokksykdom, en alvorlig infeksjon forårsaket av en bakterie som kalles Streptococcus pneumoniae. Bare én av vaksiner, PCV13, regnes som trygt for barn under 2 år, er Vaksinen viktig fordi spedbarn og små barn har høyere risiko for flere farlige infeksjoner, inkludert lungebetennelse og bakteriell meningitt. Noen ungdommer kan også trenge å bli behandlet med PCV13.

Under Affordable Care Act, vil mange helseforsikring planer tilby gratis barne forebyggende omsorgstjenester, inkludert helsesjekk, vaksinasjoner og screening tester. Lære mer.

Helseforsikring senter

Her er informasjon om disse vaksinene som kan hjelpe deg å ta informerte beslutninger om å beskytte helsen til dine barn så vel som din egen.

Pneumokokksykdom er en infeksjon forårsaket av bakterien Streptococcus pneumoniae eller pneumokokk. Folk kan bli smittet med bakterier, eller de kan bære den i sin hals, og ikke være syk. Disse bærere kan fortsatt spre den, først og fremst i dråper fra nesen eller munnen når de puster, hoster eller nyser.

Avhengig av hvilken organ eller en del av kroppen er infisert, blir pneumokokksykdom føre til hvilken som helst av flere alvorlige sykdommer, inkludert

Det er mer enn 6000 dødsfall hvert år i USA som følge av pneumokokksykdom. Mer enn halvparten av disse dødsfallene er voksne som ifølge CDC anbefalinger, skal ha blitt vaksinert.

Hos barn under 5 år, infeksjon med pneumokokkbakterier resultater i ca 480 tilfeller av hjernehinnebetennelse og 4.000 tilfeller av bakteriemi eller annen invasiv infeksjon per år. Et stort problem i svært små barn, er at de klassiske symptomer på meningitt og lungebetennelse er ofte ikke tilstede, slik at sykdommen er vanskelig å gjenkjenne.