pleuritt diagnose og behandling

Ofte pleuritt særegne smerte ved innånding er en viktig ledetråd til legen din. I tillegg vil legen lytte til brystet med et stetoskop som du puster. Denne eksamen kan avsløre en pleural friksjon gni – slipe lyden av pleura to lag glir mot hverandre.

Pleural friksjon gni produserer en skraping, skurrende lyd som oppstår på slutten av innånding og begynnelsen av utpust. Det kommer fra området rett over pleural betennelse. En reduksjon i pustelyder og en endring i deres kvalitet kan tillate legen din for å diagnostisere en pleuravæske.

Lungebetennelse er en akutt infeksjon i lungene. Det er en mer vanlig problem enn folk flest tror. Vanligvis lungebetennelse er en mild sykdom, men noen former er svært farlig, og krever et sykehusopphold. I alle tilfeller må du søke hjelp fra helsepersonell; Lungebetennelse kan påvirke bare en flik av høyre eller venstre lunge, en hel lunge eller begge lungene; Mange forskjellige typer bakterier infisere lungene og forårsake lungebetennelse. Infiserte lungene lekke væsker og kaste døde celler. Dette materialet tresko …

Legen kan også ta røntgen av brystet. Disse røntgen vil være normal hvis du bare har pleuritt uten væske, men kan vise væske hvis du har en pleuravæske. De kan også vise om lungebetennelse er årsaken til pleuritt. CT og ultralyd kan også brukes til å bedre visual pleurahulen.

Hvis det er en stor mengde av fluid som er tilstede, kan legen å trekke en prøve av pleural væske for analyse. Legen din vil bestemme den nøyaktige plasseringen av væske. Så, etter å injisere ryggen eller brystet med lokalbedøvelse, vil legen bruke en sprøyte for å trekke ut væske i en prosedyre som kalles thoracentesis. Dette kan gjøres med veiledning fra en ultralyd-test. Legen vil kjøre tester på prøven for å fastslå den underliggende årsaken til væske buildup.

Noen ganger kan legen din be om en biopsi av pleura å bedre analysere vev og finne årsaken til brysthinnebetennelse. En prøve av pleural vev kan oppnås på flere måter

Med en biopsi needl; Ved å lage et lite snitt i brystet wal; Ved å bruke en thoracoscope (en video-assistert instrument for visning brysthulen og innsamling av prøver)

Når den underliggende årsaken til pleuritt er identifisert, vil legen ta skritt for å behandle det. Legen din kan gi deg antibiotika for en infeksjon. I tillegg til dette, kan legen forskrive anti-inflammatorisk narkotika eller andre smertestillende medisiner for å bøte på betennelse. Noen ganger vil en kodein-basert hostesaft være foreskrevet for å kontrollere en hoste som kan forverre smertene.

I tilfelle av pleuravæske, vil legen din henvise behandling mot den underliggende årsaken til væske. Noen ganger, hvis pleuravæske er infisert eller beløpet er overdreven, kan legen tappe det gjennom en slange inn i brystet, en prosedyre som krever sykehusinnleggelse.

Mens pleuritt sannsynligvis ikke kan forebygges, kan det tyde på en større underliggende problem som infeksjon, en blodpropp (lungeemboli) eller lupus som trenger umiddelbar oppmerksomhet.

KILDER

Kass S. En merican Family Lege, -mai 1, 2007.

Ferri, F. Ferri Clinical Advisor 2012, Mosby, 2011.