planlegging for alkohol eller narkotika tilbakefall – emneoversikt

Stoppe rusmisbruk, enten det er alkohol eller legemidler du bruker, er svært vanskelig. Svært få mennesker lykkes første gang de prøver. En lapse eller tilbakefall er sannsynlig.

Du kan ha flere tilbakefall, om du har prøvd å slutte rusmisbruk på egen hånd eller har hatt behandling. Ettersom tiden går, tilbakefall vanligvis forekommer sjeldnere og er kortere. Det er også mulig å aldri ha et tilbakefall.

Godta at du kan ha et tilbakefall. Hvis du tenker på hva du skal gjøre om et tilbakefall før det skjer, kan det være lettere å håndtere.

Snakk med folk som er involvert i utvinningen på hva du kan gjøre hvis du har et tilbakefall. Disse menneskene kan inkludere lege, rådgiver, familie, venner og støttegruppen sponsor. Bestem hvem du kan ringe, hvor du kan gå og hva du skal gjøre hvis det er et problem. Folk du kan slå til inkludere din sponsor, legen din, rådgiver eller en krise hotline.

Tenk på dine triggere

Utløsere er ting som kan føre til at du har et tilbakefall. De kan inneholde

En lapse er første gang du bruker et stoff eller alkohol igjen etter at du har sluttet, eller kortvarige episoder med bruk ved senere poeng; En tilbakefall er ikke i stand til å holde seg rusfri eller edru over tid. Det kan skje hvis du har en rekke blundere tett sammen eller et bortfall som fører til tyngre narkotika eller alkohol bruk over en lengre periode. Det er mest sannsynlig til å skje noen få måneder etter at du har sluttet å bruke narkotika eller alkohol.

Noen mennesker. Kjører inn folk du drakk eller brukte narkotika med kan utløse minner og et ønske om å bruke narkotika eller alkohol igjen. Hvis du møte disse menneskene, kan de oppfordre deg til å bruke narkotika eller alkohol; Enkelte steder. Gå inn i en bar, en venn, eller en park hvor du drakk eller brukte narkotika kan utløse et sug. Selv å være i samme type område kan føre til krav; Noen ting. Du kan koble objekter til narkotika eller alkohol. For eksempel kan se en sprøyte eller sprekk pipe utløse minner; Enkelte ganger. Enkelte dager eller tider på dagen, helligdager, eller vær kan utløse et sug. Det avhenger av dine minner av narkotika eller alkohol; Visse lukter, lyder og opplevelser. Lukten av narkotika, sigaretter, eller en mat kan være en trigger. En regnfull dag, en sang, eller en TV-programmet kan også føre til en craving; Understreke. Stress er en viktig trigger. Enhver situasjon der du føler deg stresset gjør tilbakefall mer sannsynlig; Visse situasjoner. Sosiale aktiviteter, fester, eller å være alene kan også gjøre deg tenke på å ha en drink eller på jakt etter narkotika.