perikarditt – emneoversikt

Perikarditt er hevelse og irritasjon i hjerteposen, som er sac som omgir hjertet ditt.

En oppsamling av væske i perikard sac (perikardeffusjon); Plutselig press på hjertet og plutselig problemer med å pumpe nok blod (kalt hjertetamponade). Dette kan være forårsaket av vekten og trykket i fluidet opphoping hvis det skjer raskt; Konstriktiv perikarditt, som kan oppstå når perikarditt kommer tilbake eller blir et mer langsiktig problem. Sac rundt hjertet blir tykk og stiv. Dette gjør det vanskeligere for hjertet å pumpe blod.

Perikarditt vanligvis ikke føre til alvorlige problemer. De fleste får det bedre i 7 til 10 dager. Når det er et problem, kan de omfatte

Mange ting kan forårsake perikarditt, inkludert

I mange tilfeller er årsaken ikke er kjent.

Det viktigste symptomet er en skarp smerte i midten eller venstre side av brystet. Smerten kan spre seg til skulderblad. For noen mennesker, er denne smerten kjedelig i stedet for skarpe. Det kan bli verre når du ligger nede, eller ta et dypt åndedrag.

Smerten varer i timer eller dager, og blir ikke bedre når du hviler. Det er forskjellig fra en type brystsmerter som kalles angina, som bare varer en kort tid og vanligvis blir bedre med hvile.

Andre symptomer kan være en mild feber, svakhet, følelsen veldig sliten, hoste, hikke, og muskelsmerter.

Perikarditt er vanligvis ikke farlig. Men brystsmertene kan være forårsaket av noe mer alvorlig, som et hjerteinfarkt. Komme diagnostisert og behandlet tidlig kan bidra til å holde perikarditt skal føre til andre problemer. Det er derfor du bør ringe en lege med en gang hvis du har noen form for plutselige brystsmerter.

Virusinfeksjon. Dette er den mest vanlige årsaken; Hjerteinfarkt; Bryst skade; Siste hjertekirurgi; Visse sykdommer, slik som HIV, lupus, hypotyroidisme, nyresykdom, eller tuberkulose; Medisin bivirkninger, inkludert kreft behandlinger.