Parkinsons sykdom medisiner retningslinjer

Det er ingen “kokebok” tilnærming til vellykket bruk av medisiner. Du og legen din vil måtte finne den beste behandling tilnærmingen for deg.

Guidet bilder er en avspenningsteknikk som bruker positive mentale bilder for å påvirke hvordan du føler deg. Det kan forbedre tradisjonelle Parkinsons behandling. Men det trenger ikke erstatte tradisjonell behandling; Guidet bilder er en gammel praksis som inkluderer enkel visualisering. Det er en trygg og enkel teknikk; Guidet billedspråk fokuserer på bilder. Men denne typen bilder hjelper du utnytte alle sanser – syn, smak, lyd, lukt og følelse. Dette hjelper deg koble til dine indre ressurser …

Ikke splitt piller, eller trekke kapsler hverandre mindre regissert av legen din; Drikk seks til ti glass vann om dagen; Varme bad eller fysisk aktivitet kan hjelpe til med fordøyelsen og absorpsjon av medisiner; Kjenner navnene på medisiner og hvordan de fungerer. Kjenn generiske og merkenavn, doseringer og potensielle bivirkninger. Hold alltid en liste over medisiner og deres doser med deg, og nøyaktig hvordan du tar dem. Oppbevar listen med deg i lommeboken eller vesken; Ta medisiner nøyaktig som foreskrevet av legen din, Ikke slutte å ta eller endre dine medisiner med mindre du snakke med legen din først. Selv om du føler deg bra, fortsette å ta medisiner. Stoppe medisiner plutselig kan gjøre tilstanden verre; Ikke dobbel dose av medisiner; Ha en rutine for å ta medisiner. Ta medisiner på samme tid hver dag. Få en eske som er merket med dagene i uken, og fylle det i begynnelsen av uken for å gjøre det lettere for deg å huske; Hold en medisin kalender og merk hver gang du tar en dose; Hvis du glemmer en dose av medisiner på det planlagte tidspunktet, ikke få panikk. Ta den så snart du husker det. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige medisiner planen. Sett en vekkerklokke hvis det er nødvendig; Ikke holde utdaterte narkotika. Kast gamle narkotika unna; Oppbevar medisiner på et tørt sted vekk fra fuktighet (med mindre din lege eller apotek forteller deg den medisinen må oppbevares i kjøleskap); Hold alltid medisiner utilgjengelig for barn; Vet hvilke bivirkninger du kan forvente fra medisiner. Kontakt legen din umiddelbart hvis du opplever noen uvanlige eller uventede bivirkninger etter å ta medisinen; Ikke del medisiner med andre; Hold medisiner i håndbagasjen når du reiser. Ikke pakk medisiner i en koffert som er sjekket, i tilfelle kofferten er tapt; Ta ekstra medisiner med deg når du reiser i tilfelle flyet er forsinket og du må holde seg borte lengre enn planlagt; Ikke vent til du er helt ute av medisiner før du fyller resepter, ringe apoteket minst 48 timer før du kjører ut. Hvis du har problemer med å få til apoteket, har økonomiske bekymringer eller har andre problemer som gjør det vanskelig for deg å få dine medisiner, la legen få vite. En sosionom kan være tilgjengelig for å hjelpe deg.