paranoid schizofreni: symptomer (vrangforestillinger, hallusinasjoner), behandlinger

Paranoid schizofreni eller schizofreni med paranoia som legene nå kaller det, er det mest vanlig eksempel på dette mental sykdom.

Schizofreni kan være vanskelig å få øye på i tenårene. Noen ganger kan i være vanskelig å se forskjellen mellom vanlige tenårings moodiness og tegn på mer alvorlig sykdom; Men det er noen symptomer å se opp for som kan hjelpe deg å avgjøre om du trenger å sjekke med legen din.

Personer med paranoide vrangforestillinger er urimelig skeptisk til andre. Dette kan gjøre det vanskelig for dem å holde på en jobb, løpe ærend, har vennskap, og selv gå til legen.

Selv om det er en livslang sykdom, kan du ta medisiner og få hjelp til å bli kvitt symptomene og gjøre dem lettere å leve med.

Vrangforestillinger er oppfatninger som virker ekte og sann til deg, selv når det er sterke bevis for at de ikke er det. Paranoide vrangforestillinger, også kalt vrangforestillinger om forfølgelse, er forankret i frykt og angst. De kan få deg til å føle deg som

Disse tro kan lage bråk i dine relasjoner. Og hvis du tror at fremmede kommer til å skade deg, kan du føle deg som ikke går utenfor eller ikke i samspill med andre mennesker.

Personer med schizofreni er vanligvis ikke voldelig, men noen ganger paranoide vrangforestillinger kan gjøre dem føler seg truet og sint om det. Hvis noen blir skjøvet over kanten, er deres handlinger vanligvis rettet mot familiemedlemmer – ikke for publikum – og det skjer hjemme.

Du kunne også ha relaterte hallusinasjoner, eller falsk innspill fra sansene. For eksempel kan du høre stemmer som gjør narr av deg eller fornærmer deg. De kan også fortelle deg å gjøre skadelige ting.