paragonimiasis: årsaker, symptomer og behandling

Paragonimiasis er en infeksjon med parasittiske ormer. Det er forårsaket av å spise kokt krabbe eller kreps.

Vanligvis er det ingen symptomer. Men paragonimiasis kan føre til sykdom som ligner lungebetennelse eller mage influensa. Det kan vare i mange år.

Disse tipsene kan hjelpe deg å unngå å få svømmer ea; Vær forsiktig når du rengjør ørene. De fleste leger fraråder bruk bomullspinner med mindre du bruker den til å rengjøre utsiden av øret. I stedet, tørk det ytre øret med en ren vaskeklut. Ikke grave inn i øregangen, og aldri bruke en spiss gjenstand. Skrape huden i øregangen kan la bakterier komme inn under huden og forårsake infeksjon; Unngå ørepropper, hvis mulig. Disse kan irritere ørekanalen; Etter bading, tilt og rist …

Paragonimiasis er forårsaket av infeksjon med en trematode. Det er en parasittisk orm også kalt et lykketreff eller lunge fluke fordi det vanligvis infiserer lungene. Vanligvis kommer infeksjon etter å ha spist halvsteikt krabbe eller kreps som bærer umodne flukes.

Når svelget av en person, ormer modnes og vokser inne i kroppen. Over måneder, ormer spres gjennom tarmen og magen (abdomen). De trenge gjennom membranen muskler til å gå inn i lungene. Når du er inne i lungene, ormer legge egg, og kan overleve i mange år, forårsaker kronisk (langvarig) paragonimiasis.

Paragonimiasis er sjelden i USA De fleste tilfellene oppstår i Asia, Vest-Afrika og Sør-og Mellom-Amerika.

Paragonimiasis forårsaker ingen symptomer i løpet av første infeksjonen. Mange mennesker med paragonimiasis aldri oppleve noen symptomer. Når oppstår paragonimiasis symptomer, de skyldes ormer ‘plassering og aktivitet i kroppen, noe som endrer seg over tid.

I den første måneden eller så etter noen er smittet, paragonimiasis ormer spres gjennom magen, noen ganger forårsaker symptomer som kan omfatte

Worms deretter reise fra magen til brystet. Det kan de forårsake luftveissymptomer, for eksempel

Uten behandling blir paragonimiasis kronisk. Den kan fortsette i flere tiår.

Den vanligste langsiktig paragonimiasis symptom er en hoste med blodig oppspytt (hemoptyse) som kommer og går. Andre kroniske paragonimiasis symptomer kan omfatte

Noen mennesker med kronisk paragonimiasis har ingen merkbare symptomer.

På mindre enn 1% av personer med paragonimiasis, ormer infisere hjernen. Symptomer kan inkludere

Diagnostisering paragonimiasis kan være vanskelig eller forsinket. Det er fordi symptomene er ofte mild og overlapper med mer vanlige tilstander.

Pollen teller, behandling tips, og mye mer.

Det er ingenting å fnyse.