panikkanfall og panikklidelse-hva skjer

Et første panikkanfall starter ofte uten forvarsel under en vanlig aktivitet som shopping eller vandre nedover gaten.

Årsaken til de fleste panikkanfall er ikke klart, så behandling kan være forskjellig for hver person. Medisinen brukes for forebyggelse og / eller umiddelbar lindring av symptomer og er vanligvis hovedlinjen for behandling. I tillegg er psykoterapi som kognitiv-atferdsterapi, avslapping, og / eller meditasjon ofte brukt for å slappe av kroppen og lindrer angst; Hvis du er i midten av et panikkanfall, kan umiddelbar lindring av angst symptomer kommer fra å ta en beroligende typen anti-angst medisinering …

For mange mennesker, kan den første panikkanfall oppstår en stressende tid. Det kan skje i løpet av en livstruende sykdom eller ulykke, tap av et forhold, eller separasjon fra familien. En kvinne kan ha sitt første panikkanfall etter at hun føder.

Det er også mulig for en første panikkanfall å være forårsaket av en legemiddelreaksjon eller en reaksjon for nikotin og koffein. Men etter at situasjonen som forårsaket den første panikkanfall er løst, kan angrepene fortsetter.

Fellestrekk i panikklidelse inkluderer

Tilbakevendende panikkanfall kan være mild til alvorlig. De kan fortsette i mange år, spesielt hvis du også har agorafobi (unngå steder der du frykter et nytt angrep vil skje). Du kan ha lange perioder uten panikkanfall. Og du kan ha andre perioder når angrepene skje ofte.

Du må kanskje lengre eller annen behandling hvis du har både panikklidelse og agorafobi. Du kan også ha andre forhold knyttet til panikklidelse og panikkanfall, for eksempel rusmiddelproblemer, depresjon eller andre psykiske lidelser. Du vil trenge behandling for disse forholdene.

Panikklidelse kan vare livet ut, men symptomene kan kontrolleres med behandling. De fleste som har panikklidelse blir bedre med behandling. De er i stand til å komme tilbake til en normal livsstil. Men tilbakefall kan forekomme, spesielt hvis behandlingen stoppes for tidlig.

Koreas nye e-serien på diagnostisering, behandling, og leve med overspisingslidelse

Du kan bli forvirret og tror du er “gal”. Du kan føle at noe forferdelig kommer til å skje; Du kan føle et sterkt behov for å forlate området og gå til et sted som føles trygt, for eksempel bilen eller hjemme; Du kan også ha fysiske symptomer som kortpustethet, hjertebank, eller brystsmerter. Det er vanlig å tenke at du har et hjerteinfarkt, og å søke behandling på et sykehus akuttmottaket.

Føler utmattet av mangel på søvn; Bruker narkotika eller alkohol (for å dempe frykten din eller gi deg en falsk følelse av mot til å møte fryktede situasjoner); Å ha depresjon; Å ha irrasjonell frykt (fobier); Etter å ha andre angstlidelser, som for eksempel post-traumatisk stress lidelse; Har du problemer knyttet til andre mennesker i sosiale sammenhenger på grunn av intense følelser av angst.