pacemaker for hjertesvikt (hjerte resynkroniseringsbehandling)

Cardiac resynkroniseringsbehandling (CRT) bruker en spesiell type pacemaker som kalles en biventrikulær pacemaker (si “by-ven-TRICK-yuh-ler”) for å behandle hjertesvikt. Dette pacemakeren sender elektriske pulser for å gjøre det ventriklene pumpen samtidig.

Hvor ille symptomene er, og hvis du har problemer med å gjøre dagligdagse aktiviteter. Hjertesvikt er gruppert-eller klassifisert-avhengig av symptomene. Legen din vil trolig snakke om hjertesvikt “klasse” nummer, som vil være mellom I og IV; Din ejeksjonsfraksjon. Dette er et mål på hvor mye blod dine venstre hjertekammer pumper; Hjertet ditt elektriske system. Du vil sannsynligvis ha tester for å se etter problemer med hjerterytmen.

I noen tilfeller kan du få en pacemaker som er kombinert med en enhet for å sjokkere pulsen tilbake til en normal rytme om det er farlig fort. Enheten kalles en implanterbar cardioverter-defibrillator, eller ICD. Det kan forebygge plutselig død.

Legen din vil sette pacemaker i brystet under en mindre operasjon. Du vil ikke ha åpen kiste kirurgi.

Legen gjør et lite snitt (snitt) i brystet. Legen setter ledningene i en blodåre og trådene dem til hjertet. Da legen din kobler ledningene til pacemakeren. Legen programmer pacemakeren og deretter setter den i brystet og lukker snittet.

De fleste mennesker tilbringer natten på sykehuset, bare for å være sikker på at enheten fungerer, og at det ikke er noen problemer fra operasjonen. Men noen ganger prosedyren er gjort som et poliklinisk prosedyre, som betyr at du ikke trenger å overnatte på sykehuset.

Du kan være i stand til å se en liten kul under huden der pacemakeren er plassert.

Når du har hjertesvikt, hjertekamrene for ditt hjerte (ventriklene) er ikke i stand til å pumpe så mye blod som kroppen din trenger. Noen ganger hjertet har et problem med det elektriske system som styrer pumping. Dette betyr ventriklene ikke pumpe til rett tid eller hjertet, har en unormal rytme. En pacemaker for hjertesvikt kan hjelpe hjertet pumpe blod bedre.

Hvorvidt en pacemaker for hjertesvikt er riktig for deg avhenger av mange medisinske fakta. Legen din vil sjekke mange ting, inkludert: 1, 2

En pacemaker kan hjelpe hjertet pumpe blod bedre. Det kan hjelpe deg å føle deg bedre, slik at du kan være mer aktiv. Det kan også bidra til å holde deg ut av sykehuset og hjelpe deg å leve lenger.

En pacemaker kan bremse utviklingen av hjertesvikt. Det kan gjøre dette ved å hjelpe hjertets elektriske systemet fungerer godt, og ved å endre formen på hjertet. I hjertesvikt, venstre ventrikkel blir ofte for stor som den prøver å gjøre opp for ikke å pumpe godt. Pacemakeren kan forsinke denne endringen i ventrikkel. Det kan også hjelpe din ventrikkel gå tilbake til en mer normal størrelse.

Det er flere risikoer til å få en pacemaker. Men risikoen variere for hver person. Sjansen for de fleste problemer er lav.

Fremgangsmåten for å implantere en pacemaker er trygt, og de fleste mennesker gjør godt etterpå. Etterpå vil du se din lege regelmessig for å kontrollere pacemaker og pass på at du ikke har noen problemer.

Hvis problemene skje under inngrepet, leger trolig kan fikse dem med en gang.

Problemer etter inngrepet kan være mindre, som mild smerte, eller alvorlig, som en infeksjon. Legen din kan løse de fleste av disse problemene. Og folk flest ikke har langsiktige problemer med sine pacemakere.

problemer inkluderer

Noen aktiviteter og situasjoner kan avbryte signalene som sendes av pacemakeren til hjertet. Du må kanskje tilpasse noen av dine aktiviteter. Følg legens spesifikke instruksjoner om omsorg og forholdsregler hvis du har en pacemaker.

Hvis du får en pacemaker, må du være forsiktig for ikke å komme for nær noen enheter med sterke magnetiske eller elektriske felter. Disse inkluderer MR-maskiner, batteridrevet trådløs el-verktøy, og CB eller skinke radioer. Men de fleste dagligdagse apparater er trygge.

Fullfør spesiell behandling skjema (PDF) (Hva er et PDF-dokument?) For å hjelpe deg å forstå denne behandlingen.

Epstein AE, et al. (2013). 2012 ACCF / AHA / HRS fokusert oppdatering innlemmet i ACCF / AHA / HRS 2008 retningslinjer for enhetsbasert terapi av hjerterytmeforstyrrelser. Sirkulasjon, 127 (3): e283-e352.

Yancy CW, et al. (2013). 2013 ACCF / AHA retningslinjer for forvaltningen av hjertesvikt: En rapport fra College of Cardiology Foundation / Heart Association Task Force on praksis retningslinjer. Journal of College of Cardiology, 62 (16): e147-E239.

McAlister FA, et al. (2007). Hjerte resynkroniseringsbehandling for pasienter med venstre ventrikkel systolisk dysfunksjon: En systematisk gjennomgang. JAMA, 297 (22): 2502-2514.

Tang ASL, et al. (2010). Cardiac-resynkroniseringsbehandling for mild til moderat hjertesvikt. New England Journal of Medicine, 363 (25): 2385-2395.

Van Rees JB, et al. (2011). Implantasjon relaterte komplikasjoner av implanterbare cardioverter-defibrillatorer og hjerte resynkroniseringsbehandling enheter. Journal of College of Cardiology, 58 (10): 995-1000.

Akoum NW, et al. (2008). Pacemakerbehandling. I EG Nabel, red., ACP Medicine, seksjon 1, kap. 7. Hamilton, ON: BC Decker.

Baddour LM, et al. (2010). Oppdater på kardiovaskulære implanterbare elektroniske enheter infeksjoner og deres ledelse. En vitenskapelig uttalelse fra Heart Association. Sirkulasjon, 121 (3): 458-477.

McKelvie R (2011). Hjertesvikt, søk dato August 2010. BMJ Clinical Evidence. Tilgjengelig online: http: //www.clinicalevidence.

Bogaley N et al. (2012). Den europeiske CRT undersøkelsen: 1 år (9-15 måneder) oppfølgings resultater. European Journal of Heart Failure, 14 (1): 61-73.

Lampert R, et al. (2010). HRS Expert Consensus Statement om forvaltning av Hjerte- implanterbare elektroniske enheter (CIEDs) hos pasienter som nærmer seg slutten av livet, eller ber om tilbaketrekking av behandlingen. Hjerterytme, syv (7): 1008-1026. Tilgjengelig online: http: //www.hrsonline/Policy/ClinicalGuidelines/upload/ceids_mgmt_eol.pdf.

Rakesh K. Pai, MD, FACC – Kardiologi, Electrophysiolog; Stephen Fort, MD, MRCP, FRCPC – Intervensjons Kardiologi

En stor studie fant at 19 av 100 personer som ble behandlet med en pacemaker for hjertesvikt måtte gå inn på sykehuset i løpet av studien på grunn av hjertesvikt. Men 27 ut av 100 personer behandlet med medisin alene måtte gå inn på sykehuset for hjertesvikt. ; I den samme studien, 13 av 100 personer som fikk en pacemaker for hjertesvikt døde i løpet av studien, sammenlignet med 16 av 100 som fikk bare medisin. ; Kombinasjonen av en pacemaker og ICD (implanterbar cardioverter-defibrillator) kan også hjelpe folk lever lenger og være ute av sykehuset. 4

12 mars 2014

En lunge kunne kollapse (pneumothorax). Dette skjer dersom luft bygger seg opp i rommet mellom lunge og brystveggen. Men en pneumothorax kan behandles og folk komme godt. Dette kan skje om en tid av 100. Så ca 99 ganger av 100, ingen problemer skje. ; Alvorlige problemer under inngrepet er svært sjeldne. Disse problemene omfatter hjerteinfarkt, hjerneslag, eller behov for en akutt kirurgi. Disse problemene kan skje en gang ut av 1000.; Pacemakeren kan ikke være i stand til å bli implantert av flere grunner, for eksempel når en blodåre nær venstre ventrikkel er for lite, for stort eller for vanskelig å nå slik at en leder skal plasseres. Noen ganger brystet eller hjertet kan være for stor til å plassere en bly. Sjansen for at en lege ikke kan plassere pacemaker er ca 8 av 100. Det betyr at pacemakeren kan plasseres 92 ganger av 100. 5

Smerte, blødning eller blåmerker snart etter inngrepet; Infeksjon i brystet ditt i nærheten av pacemakeren. En infeksjon kan skje om en tid av 100. Dette betyr at omtrent 99 ganger med 100 er det ingen infeksjon. ; Pacemakeren eller fører kanskje ikke fungere. Dette kan skje ca 7 ganger av 100. Så 93 ganger av 100, pacemakeren og fører virker. ; En leder kan flytte ut av sted. Dette kan skje opp til 9 ganger av 100. Så om 91 ut av 100 ganger, holder ledelsen på plass. 8