mulige årsaker til Alzheimers sykdom

Alzheimers sykdom fører til tap av hjerneceller i områder av hjernen. Noe av forverringen kan være relatert til tap av kjemiske budbringere i hjernen, kalt nevrotransmittere, som gjør at nervecellene i hjernen til å kommunisere ordentlig.

Rosemary Orange, 53, fra Ottawa, Ontario, mistenkt noe var galt med henne 83 år gamle mor, Sylvia. “Hun ville shoppe og glemme hva hun gjorde,” Orange sier. “Så hun ville komme rett hjem uten å kjøpe noe, Flere måneder senere ble Orange mor diagnostisert med Alzheimers, en type demens som rammer nesten 36 millioner mennesker verden over Den hastigheten er ventet å nesten doble seg de neste 20 årene, ifølge. til Verdens helseorganisasjon, Hva kan du gjøre hvis en forelder …

Ekspertene vet ikke om amyloid plakk og neurofibrillary floker er bivirkninger av Alzheimers sykdom eller en del av årsaken. Disse plakk og floker er ikke funnet i mennesker som ikke har sykdommen.

Amyloid plakk er klumper av et protein kalt beta amyloid. Dette plakk bygger seg opp rundt cellene i hjernen som kommuniserer med hverandre; Neurofibrillary floker er laget av et protein som kalles tau. Normalt bidrar til den tau-protein celler kommuniserer i hjernen. I Alzheimers sykdom, de tau protein vendinger og floker. Floker klumpe seg sammen, og enkelte nerveceller dør, noe som gjør kommunikasjonen i hjernen mye vanskeligere; Som hjerneceller dør, krymper den. Skaden på hjernen til slutt fører til problemer med hukommelse, intelligens, dømmekraft, språk og atferd.