hindre kroppslukt: fotlukt, lukt fra svette, underarm lukt, og mer

Har du noen gang ferdig med en svett treningsøkt, og i løpet av minutter, la merke til en særegen lukt? Når “Jack” (ikke hans virkelige navn) forlot gym etter basketball praksis, gikk han opp til en gruppe venner. De kommen umiddelbart på noens kroppslukt, lurer på hvem av dem som var den skyldige.

Da jeg innså at det var meg, jeg ble ydmyket, “sa Jack.” Jeg gikk raskt til skapet mitt og innså at jeg ikke har en deodorant på skolen.

Har du svetter mer enn andre mennesker? Har en fem-minutters trening på tredemølle lar deg søkk våt? Har du tørke hånden før hver håndtrykk; I det minste, er overdreven svetting en problemfri. Men noen ganger sterk svetting er tegn på en medisinsk tilstand; Det er ikke alltid lett for den gjennomsnittlige person å vite forskjellen, “sier Benjamin Barankin, MD, en hudlege i Toronto og et medlem av Academy of Dermatology, overdreven svetting, eller hyperhidrose, kan være en advarsel …

Jeg unngikk alle mine venner den dagen. Da jeg kom hjem, satte jeg min nye deodorant i min ryggsekk til å sørge for at dette aldri skjer igjen.

Jack er ikke den første (eller siste) tenåringer til å legge merke til kroppslukt. Bromhidrosis (et annet ord for kroppslukt) skjer i puberteten på grunn av økende hormoner som kalles androgener. Disse hormonene er ikke aktive før puberteten, som er grunnen til kroppslukt var ikke et problem da du var barn.

Mens svetten i seg selv er nesten luktfri, bakterier bruke den som en yngleplass og formere seg raskt. Hva du lukter er produkter relatert til bakterier nedbryting av keratin protein på overflaten av huden din. Høres ekkelt, ikke sant? Kritt det opp til en ubehagelig faktum av livet!

Når du arbeider ut eller flytte rundt i varmen eller sol, produserer kroppen svette. Svette er kroppens måte å regulere temperaturen. Når svette møter bakterier på overflaten av huden din, gir det en lukt. Det lukter er det vi kaller kroppslukt (eller B.O. for kort).

Mens kroppslukt er vanligvis forbundet med armhulene, kan bakterier også produsere lukt i lysken, anus området, lår og føtter, blant andre steder. Grundig vask huden din med en våt vaskeklut og såpe – spesielt de områder utsatt for svette – kan bidra til å forhindre kroppslukt.

Husk at stinkende føtter kan også føre til stinkende sko. Behandling av skoene med en over-the-counter deodorizer kan hjelpe. Også bruke tykke, absorberende sokker hvis du kan.

Hvis du ønsker å være “luktfri” vurdere følgende tips

Maksimer hudpleie rutine for å se yngre ut nå.

Look Good in Every Phot; Slik Care for Dry, Red Ski; Overraskende måter å redusere rynker; Forvise poser under øynene