helvetesild forebygging

To vaksiner kan bidra til å forhindre helvetesild – vannkopper (varicella) vaksine og helvetesild (varicella-zoster) vaksine.

Varicella vaksine (Varivax) har blitt en rutine barndommen immunisering for å hindre vannkopper. Vaksinen er også anbefalt for voksne som aldri har hatt vannkopper. Selv om vaksinen ikke garantere at du vil ikke få vannkopper eller helvetesild, kan det redusere sjansene for komplikasjoner og redusere alvorlighetsgraden av sykdommen.

The Food and Drug Administration har godkjent bruk av varicella-zoster vaksine (Zostavax) for voksne 50 år og eldre. I likhet med vannkopper vaksine, ikke helvetesild vaksine ikke garantere at du vil ikke få helvetesild. Men denne vaksinen vil sannsynligvis redusere kurs og alvorlighetsgraden av sykdommen og redusere risikoen for postherpetisk nevralgi.

Den helvetesild vaksine brukes kun som en forebyggende strategi, imidlertid. Det er ikke ment å behandle mennesker som i dag har sykdommen. Vaksinen inneholder levende virus, og bør ikke gis til personer som har svekket immunforsvar.

Vannkopper kopper~~POS=HEADCOMP vaksine

Helvetesild vaksine