graviditet og diabetes: planlegging for graviditet

diabetes Trender

Snakk med legen din dersom du hav; type 1 o; type 2 diabetes og planlegger å bli gravid. For å gjøre sur; at både du og barnet ditt holde seg frisk, yo; kan ha behov for å finjustere diabetesbehandling før du blir gravid.

Du spiller en viktig rolle i å håndtere din diabetes. Jobbe med deg; lege for å holde blodsukkeret så nær din TARGE; spenner som mulig før du blir gravid. Å gjøre dette

Hvis du har høyt blodtrykk, sjekk med legen din før du bli gravid, hvis det er mulig. Blodtrykks mål kan være lavere under svangerskapet. Og mange medisiner for høyt blodtrykk er utrygt for fosteret.

Det er også viktig å ta folsyre kosttilskudd befor; og i løpet av svangerskapet. Dette kan bidra til å forebygge nevralrørsdefekter i th; baby.

Hvis du røyker, snakk med legen din om å få hjelp t; slutte. Røyking kan skade barnet ditt og øker sjansene for at du vil hav; problemer ved diabetes.

Før du begynner å prøve å få pregnan; har din lege sjekk for problemer ved diabetes, for eksempel øye eller kidne; sykdom. Disse problemene kan bli verre i løpet av svangerskapet.

E. Gregory Thompson, MD – Internal Medicin; Jennifer Hone, MD – Endocrinology, Diabetes og Metabolism

4 juni 2014