graviditet diett: næringsstoffene du trenger

Du har sikkert hørt om viktigheten av å få nok protein, jern, kalsium og folat mens du er gravid. Men listen slutter ikke der – du trenger andre viktige næringsstoffer, også. Sjekk ut denne listen, og sørg for at du får nok av disse næringsstoffene i kostholdet ditt.

kolin

Kolin arbeider med folsyre for å beskytte barnet fra nevralrørsdefekter. Dette er vanlige, men alvorlige, medfødte misdannelser. Noen studier viser også at å få nok kolin mens du er gravid kan forbedre barnets hjerneutvikling.

Graviditet anbefalte kosten Allowance (RDA): 450 milligram. Ikke ta mer enn 3500 milligram per dag.

Tips for halsbrann relie; Sunn Diapering: Den grunnleggende; Tannlege besøk for gravide

Beste kildene: Hele egg, kjøtt, fisk og helkorn.

Dokosaheksaensyre (DHA)

DHA er en type av omega-3 fettsyre. Det kan bidra til å øke barnets motor, mental og visuell utvikling. I noen studier, DHA senket risikoen for tidlig fødsel. Og DHA kan bidra til å forbedre helsen din også, ved å redusere risikoen for hjertesykdom.

Graviditet RDA: 200 – 300 milligram

Beste mat kilder: Fisk, spesielt laks, lys tunfisk, sild, sardiner, og ørret. Hvis du ikke liker fisk, se etter matvarer beriket med DHA, eller be legen din om å ta kosttilskudd. Noen prenatal vitaminer inneholder også DHA.

Advarsel: Unngå fisk som er høy i kvikksølv mens du er gravid. Dette inkluderer sverdfisk, hai, tilefish, og kongen makrell. Spør legen din for en detaljert liste over sjømat å unngå. For mye kvikksølv kan skade barnets sentralnervesystem.

Sunne oppskrifter minus Heartbur; Beskytt familien din mot Germ; Flau av inkontinens?

kalium

Får nok kalium hver dag kan bidra til å holde væsker balansert og blodtrykket normalt. Kalium kan også bidra til å forhindre nyrestein og bein tap som du blir eldre. Du vil ikke finne kalium i prenatal kosttilskudd, slik at du må oppfylle kvoten med mat. De fleste bare får omtrent halvparten av anbefalte daglige beløpet.

Graviditet RDA: 4700 milligram. Det er ingen anbefalte øvre grense for kalium.

Beste mat kilde; Frukt og grønnsaker, spesielt bananer, honningmelon, poteter, svisker, rosiner, eikenøtt squash, spinat, appelsinjuice og tomatjuice.

riboflavin

Riboflavin er også kjent som vitamin B2. Du og din baby trenger det for å utvikle blodceller, hud og fordøyelseskanalen fôr. Det kan også bidra til å redusere risikoen for svangerskapsforgiftning.