forhindre influensa i svangerskapet

Å fange influensa er aldri bra, og spesielt ikke når du venter. Sykdommen kan være mer alvorlig når du er gravid, og det kan vare tre ganger lenger i moms-å-være. Du kan være mer sannsynlig å få komplikasjoner som lungebetennelse, også.

Få en influensa skutt. Vaksinen er nummer én måte å forebygge denne sykdommen. Du kan få skutt uansett hvor langt du er – selv i tredje trimester er ikke for sent.

Influensasesongen kan starte så tidlig som i oktober og vare så sent som i mai. Oktober eller november er den beste tiden å få vaksinert, men du kan få et skudd så sent som i januar.

Skuddet vil beskytte både deg og babyen fra å få influensa i 6 måneder etter at du føder. Dette er spesielt viktig, fordi influensa skutt er ikke trygt for spedbarn under 6 måneder gammel.

Den inneholder ikke levende virus og kan ikke gi influensasykdom. Du har kanskje tretthet og muskelsmerter etterpå som immunsystemet reagerer på vaksinen.

Den influensa skutt er også OK mens du ammer. Det kan ikke føre til at du eller din pleie baby å bli syk. Skuddet tar ca 2 uker å jobbe.

Gravide kvinner bør ikke få nasal influensa vaksine.

The Lung Association tilbyr en online influensavaksine klinikk locator. Besøk nettstedet, skrive inn et postnummer og en dato (eller datoer), og du vil få informasjon om klinikker i ditt område.

Det er også en nasal influensa vaksine kalt FluMist som inneholder levende, men svekket virus. nasal influensa vaksine anbefales ikke under graviditet fordi det ikke har blitt testet hos gravide kvinner. Den FluMist nasal vaksine kan anvendes i andre sunne mennesker mellom 2 og 49 år gammel.