bivirkninger: infeksjon og nøytropeni

Gode ​​håndvask praksis kan bidra til å hindre smitte, noe som er spesielt viktig når en person blir behandlet for kreft.

En infeksjon er det invasjon og vekst av bakterier i kroppen, slik som bakterier, virus, gjær eller andre sopper. En infeksjon kan begynne hvor som helst i kroppen, kan spre seg i hele kroppen, og kan forårsake ett eller flere av disse tegnene

Ring helsevesenet team hvis du har tegn på en infeksjon. Infeksjoner under kreftbehandling kan være livstruende og krever øyeblikkelig legehjelp. Sørg for å snakke med legen din eller sykepleier før du tar medisin, selv aspirin, paracetamol (for eksempel Paracet) eller ibuprofen (for eksempel Advil®) for en feber. Disse legemidlene kan redusere feber, men kan også maskere eller skjule tegn på en mer alvorlig problem.

Noen typer kreft og behandlinger som kjemoterapi kan øke risikoen for infeksjon. Dette er fordi de lavere antall hvite blodceller, til cellene som hjelper kroppen bekjempe infeksjonen. Under kjemoterapi, vil det være ganger i ditt behandlingssyklus når antall hvite blodceller (kalt neutrofiler) er spesielt lav, og du har økt risiko for infeksjon. Stress, dårlig ernæring, og ikke nok søvn kan også svekke immunforsvaret, noe som gjør infeksjon mer sannsynlig.

Du vil bli tatt blodprøver for å sjekke for nøytropeni (en tilstand der det er et lavt antall nøytrofile). Medisinen kan noen ganger bli gitt for å bidra til å forhindre infeksjon eller for å øke antallet hvite blodceller.

Helsevesenet team vil snakke med deg om disse og andre måter å hindre smitte

Forbered deg på ditt besøk ved å lage en liste over spørsmål å stille. Vurder å legge disse spørsmålene til listen