bilder av bugs som hule inn i huden din: lus, flått, skabb og mer

Hvis du bruker kontaktlinser, må du ikke vaske dem i vann fra springen. Du kan plukke opp denne feilen, som kan hule i øyet og forårsake en infeksjon som heter Acanthamoeba keratitt. Symptomer inkluderer rødhet, en følelse av at noe er i øyet, og lysfølsomhet. Hvis den ikke behandles, kan du miste synet. Det er mest vanlig blant kontaktlinsebrukere, men alle kan få feilen. Den lever i vannmasser som innsjøer og hav, og i jord og luft.

Denne ormen er en parasitt som spres gjennom hjort-fluebitt. Det Burrows inn i huden og forårsaker kløende områder rundt leddene kalles Calabar hevelser. Det fører også til en infeksjon som kalles loiasis, eller afrikansk øye ormen. Du kan også se ormen som kryper over overflaten av øyet eller under huden din. Men du vil sannsynligvis ikke få det med mindre du tilbringer tid i regnskogene i Vest- og Sentral-Afrika.

Disse feilene, kjent som sand lopper eller jiggers, grave i føttene på hæl, såle, eller tær. De forårsaker en hudsykdom som kalles tungiasis. Du føler ikke det når de går i. Men de vokser opp til 2000 ganger større en gang inne foten. Dette gjør huden din kløende og irritert. Foten kan også hovne opp og få sår. Noen mennesker får koldbrann eller stivkrampe. Chigoe lopper lever i sand, tropiske steder, og er ikke vanlig i USA.

Dette bendelorm kan vokse opp til en fot lang i tarmen. Det er sjelden for folk å få det i USA, men dyr kan ha det. De fleste menneskelige tilfeller er i Sørøst-Asia. Sparganum kan leve nesten hvor som helst i kroppen i opptil 20 år. Infeksjonen gir vanligvis ikke symptomer, med mindre det er i hjernen. Da kan du ha svakhet, hodepine, nummenhet, prikking, eller et anfall.

Disse squirmers er altfor små til å se uten mikroskop. Du får dem når en infisert mygg biter deg. De lever i lymfesystemet og forårsake en sykdom som kalles elefantiasis. Det kan føre til feber, hovne lymfeknuter, og en opphoping av væske i kroppen din. De fleste mennesker aldri har noen symptomer, skjønt. Ormene er mest vanlig i tropene. De påvirker ikke folk i USA

Dette pest er ikke en orm i det hele tatt – det er en flue. Voksne legger egg på et kutt eller sår på huden din. Når de klekkes, larvene lever på såret og forårsake en infeksjon. Husdyr får det oftere enn mennesker. Det er mest vanlig i Sør og karibiske land. Det er ikke i USA i det hele tatt.

Dette kalles “hjernen-spising amøbe” fordi det ødelegger hjernevev. Den lever i varme sjøer og elver, og det kan reise opp nesen når du svømmer. Symptomer er hodepine, feber, kvalme og oppkast. Senere kan det føre til stiv nakke, beslag og hallusinasjoner. De fleste smittede mennesker dør, men sykdommen er sjelden. Det har vært 35 rapporterte tilfeller i USA i løpet av de siste 10 årene.

Dette bustete parasitten går gjennom magen veggen etter den infiserer deg. Det er mest vanlig hos katter, men folk kan få det ved å spise halvsteikt ferskvannsfisk. Du kan ikke ta det fra en person som har det. Larven infiserer magen og leveren først, forårsaker smerte. Deretter går den til huden din, som sveller og klør. Det kan være dødelig hvis den kommer inn i nervesystemet. Det er stort sett funnet i Sørøst-Asia, og er sjelden i USA

Disse skadedyr kan grave i noen del av kroppen din, men de virkelig liker folder, bretter, eller hårete områder som hodebunnen. De kan variere fra størrelsen på en sesamfrø som i et eple frø eller større. De har en tendens til å henge på høyt gress og busker, og de henge seg opp på deg når du pusser mot dem. Flått skåret inn i huden din, slik at de kan holde seg i et rør og suge ut blod. De som bærer Lyme sykdom og Rocky Mountain flekket feber og andre forhold infisere deg når de spiser

Disse krypene får sitt navn fra hvor de liker å bite – rundt munnen og øynene. De vanligvis angripe mens du sover. De ofte henge ut i woodpiles eller rotter reir. De er også trukket til lys og karbondioksid i huset. De lever av både dyr og mennesker. Deres bitt kan forårsake en allergisk reaksjon. De kan også spre seg Chagas sykdom, noe som kan være livstruende.

Disse midd grave tunneler under huden din og legger egg i dem. Du kan få dem hvis du har nær kontakt eller sove i samme seng med noen som har dem. De er for små til å se, skjønt. De foretrekker huden mellom fingrene, arm og ben folder, penis, bryster, og skulderbladene. Det kan ta opptil en måned for deg å føle kløe. Legen din vil gi deg noe å bli kvitt dem.

Tre typer av dem lever på mennesker: kropp, hode og kjønnshår lus. Disse sesam frø store bugs ta på håret og lever av blod gjennom huden din. Stort sett gjør de du klø, men de kan spre sykdom. Du får dem fra direkte kontakt med en person som har dem. Kjønnshår lus kan spres gjennom sex. Lus er svært vanlig. Behandle dem med over-the-counter og reseptbelagte medisiner.

Når du tenker på gnagerne som graver i, kan chiggers være de første tingene som kommer til tankene. Men de har ikke hule. De feste til ytterste laget av huden og fest på cellene. Når feilen er full, kan det gå. Dette tar vanligvis 3 dager. I mellomtiden, biter klø. Mye. Chiggers lever i skyggefulle, gresskledde områder eller på blader nær bakken. De liker områder under tette deler av klær, som waistbands eller sokken mansjetter.

Melinda Ratini, DO, MS på 25 mai 2015

kilder

BILDER LEVERT AV

(1) CDC / Anna S. Kitzmann, M.D.

(2) Getty Images

(3) CDC

(4) Philipp Weigell / Wikimedias

(5) Getty Images

(6) Getty Images

(7) Drs. D.T. John & T.b. Bilder Cole / Getty

(8) Joanna S. Herman og Peter L. Chiodini Clin. Microbiol., Society for Microbiology. Alle rettigheter reservert.

(9) Getty Images

(10) Getty Images

(11) Getty Images

(12) Getty Images

(14) Phototake

KILDER

CDC: Parasitter – Loiasis

CDC: “Loiasis Spørsmål og svar”

CDC: “Sparganosis.”

CDC: “Tungiasis,”

Pan helseorganisasjon: “Tungiasis.”

Heemskerk, J. Acta Chirurgica Belgica, 2005.

Baron, S., redaktør, medisinsk mikrobiologi, 4. utgave: University of Texas Medical Branch på Galvesto; 1996.

CDC: «parasitter – elefantiasis.”

CDC: “Acanthamoeba keratitt Spørsmål og svar”

Senter for matsikkerhet og folkehelse: “. Screwworm”

Animal og plantehelse Inspection Service: “New World Screwworm.”

CDC: “Naegleria fowleri – Primær amebic Meningoencefalitt (PAM).”

Association of Veterinary Parasitologists: “Gnathostoma Spinigerum.”

CDC: “. Parasitter – Gnathostomiasis (Gnathostoma infeksjon)”

Lyme Disease Association: “Om Flått.”

CDC: “Life Cycle of Hard Flått som spre sykdom.”

CDC: “Tickborne Sykdommer i USA”

University of Arizona Institutt for nevromedisin: “Grunnleggende Kissing Bug fakta.”

Illinois Department of Public Health: “. Midd påvirker mennesker”

University of Kentucky College of Agriculture, Food and Environment: “. Parasitt Midd av Humans”

CDC: “Lus”.

CDC: “Lice – Skam” krabbe “Lus”.

WA dag: ” ‘Spiderman’ klemt. Perth eksperter avkrefte edderkopp gravende påstander”

Foelix, R. Biology of Spiders, 3. utgave, Oxford University Press, 2010.

Bohart Museum of Entomology: “. Spider Bites”

Texas A & M University: “Chiggers.”

Â2015.

Se våre lysbildeserier for å lære mer om din helse.